SAS og norske piloter fortsætter maratonforhandlinger

SAS forhandler med norske piloter for at undgå strejke. Også i Sverige skal piloterne have ny overenskomst.

Fristen for at finde frem til en ny lønaftale for de norske SAS-piloter blev overskredet ved midnat, men torsdag formiddag forhandler piloterne og SAS-ledelsen fortsat i den norske forligsinstitution. Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

430 norske piloter er klar til at strejke, hvis forhandlingerne mellem Norsk Cockpitforbund, SAS Norge Pilotforening og SAS hos den norske rigsmægler ikke fører til en aftale.

Kommer det til en strejke blandt piloterne, vil det primært påvirke kort- og mellemdistanceflyvninger til og fra Oslo Gardermoen ifølge branchemediet Check-in.

Uenighederne går blandt andet på, at SAS ønsker en mere fleksibel kollektivaftale.

For eksempel har SAS peget på, at seks af selskabets fly på kort- og mellemdistanceruterne i Europa må stå ubrugte hen midt i sommerhøjsæsonen. Det skyldes pilotmangel, da piloterne krav på at holde ferie om sommeren.

Også de svenske piloter har udsendt varsel om konflikt - dog først fra fredag klokken 18. Onsdag aften sagde informationschef hos SAS Knut Morten Johansen, at parterne er indstillede på at komme frem til en løsning.

De varslede svenske strejke vil omfatte mange piloter på SAS' mellemdistancefly, som har base i Stockholm Arlanda-lufthavnen, oplyser Check-in.

SAS indgik en toårig aftale med de danske piloter i 2015.

0 kommentarer
Vis kommentarer