SAS opgiver at sælge aktiviteter i store lufthavne

Luftfartsselskabet SAS opgiver at frasælge serviceaktiviteter på landjorden i tre skandinaviske lufthavne.

(Foto: Johan Nilsson/AP)
(Foto: Johan Nilsson/AP)

Det panskandinaviske luftfartsselskab SAS kommer ikke til at sælge sin forretning inden for servicering af fly i Skandinaviens tre største lufthavne. Det var ellers planen under det pressede selskabs strategi.

Der er tale om såkaldte "ground handling"-aktiviteter, hvilket dækker over servicering af fly i lufthavne. Det kan være check in, transport af fly og rengøring.

SAS har været i forhandlinger med selskabet Aviator om at overdrage sine operationer og dermed outsource området.

- SAS har besluttet at fastholde sine ground handling-aktiviteter i de største lufthavne. I de seneste år har SAS implementeret et stort strømligningsprogram i ground handling og har outsourcet en stor del af forretningen.

- Det har reduceret omkostningerne med 300 millioner svenske kroner de sidste to år, skriver SAS i en fondsbørsmeddelelse.

Mens SAS fortsat overvejer at overdrage aktiviteterne i lufthavnen Göteborg og Malmø, beholder selskabet dem i København, Oslo og Stockholm.

- SAS og Aviator har konkluderet, at de kommercielle kriterier ikke er til stede, for at det giver mening at overdrage aktiviteterne i de største lufthavne.

- Digitalisering vil give mulighed for yderligere strømlining og forbedringer inden for området. Der mener SAS bedst kan opnås internt, skriver luftfartsselskabet.

I de første tre måneder af SAS' regnskabsår, der løber fra november til og med januar, omsatte SAS for 8,3 milliarder svenske kroner. Det resulterede i et nettoresultat på minus 246 millioner svenske kroner.

SAS har i årevis gennemført spareprogram efter spareprogram og frasalg efter frasalg for at gøre forretningen mere effektiv og konkurrencedygtig i et marked, hvor lavprisselskaber har sat alle etablerede aktører under et gevaldigt pres.

0 kommentarer
Vis kommentarer