SAS overdrager norske ansatte på landjorden til Widerøe

850 ansatte i SAS i Norge får ny arbejdsgiver fra 1. februar, når Widerøe overtager 14 handlingstationer.

Det skandinaviske luftfartsselskab SAS overdrager en del af personalet i Norge, som tager sig af at servicere selskabets fly og passagerer på landjorden, til selskabet Widerøe. Dermed fortsætter SAS med at skille sig af med de såkaldte handlingaktiviteter.

Denne gang er der tale om overdragelse af virksomhedens resterende 14 norske handlingstationer, som fremover vil høre under Widerøe Ground Handling. Det fremgår af en pressemeddelelse fra parterne torsdag.

- Overdragelsen af handlingaktiviteterne i Norge til Widerøe er i fuld overensstemmelse med vores strategi om at fokusere på flydrift og samtidig reducere virksomhedens faste omkostninger, siger SAS' topchef, Rickard Gustafson, i meddelelsen.

Aftalen omfatter 850 fuldtidsansatte, hvis kontrakter vil være uberørte under de nye ejere, forsikrer SAS.

Før overtagelsen, som ventes officielt at finde sted den 1. februar 2016, har Widerøe allerede handlingaktiviterer i 28 forskellige lufthavne i Norge, som støtter selskabets regionale ruter.

Widerøe hørte tidligere under SAS, men det skandinaviske luftfartsselskab frasolgte Widerøe i 2013 som en del af den omfattende spareplan, som faldt på plads i slutningen af 2012.

0 kommentarer
Vis kommentarer