SAS sælger ud

SAS sælger datterselskabet Blue1 til Cityjet

SAS sælger ifølge en pressemeddelelse datterselskabet Blue1 til Cityjet. (Foto: AP)
SAS sælger ifølge en pressemeddelelse datterselskabet Blue1 til Cityjet. (Foto: AP)

SAS slanker organisation og sælger datterselskabet Blue1 til irske Cityjet.

Luftfartsselskabet skriver i en pressemeddelelse, at Cityjet har overtaget 100 procent af aktierne i Blue1, der har hovedkvarter i Finland.

Samtidig har SAS indgået en leasingaftale omkring otte nye Bombardier CRJ900-fly, der skal styrke rutenetværket.

- Vi ser frem til at samarbejde med Cityjet og udvide vores regionale rutenetværk, så vi på den måde styrker vores tilbud til rejsende, der bruger os ofte, siger Rickard Gustafson, der er administrerende direktør.

SAS sælger ifølge en pressemeddelelse datterselskabet Blue1 til Cityjet i et forsøg på at sænke omkostninger og øge fleksibiliteten.

Billigere drift

Frasalget af Blue1 er et led i strategien om at gøre det skandinaviske luftfartsselskab SAS mere strømlinet og billigere i drift.

Det vurderer Jacob Pedersen, senioranalytiker i Sydbank.

- Man får gjort selskabet mindre kompliceret og får formentligt billigere vilkår. Det er med til at sænke omkostningerne generelt for SAS og er en vigtig post i forhold til at fastholde en bedre rentabilitet, siger Jacob Pedersen.

Cityjet har overtaget 100 procent af aktierne i Blue1, der har hovedkvarter i Finland, oplyser SAS i en pressemeddelelse.

Samtidig har SAS indgået en leasingaftale med Cityjet omkring otte nye Bombardier CRJ900-fly, der skal styrke rutenetværket.

- Blue1 var på et tidspunkt et selvstændigt flyselskab, men det er nu kun et produktionsselskab. SAS har stadigvæk en produktionsplatform i form af Cimber, som blandt andet bruges til at få personalet over på billigere vilkår, siger analytikeren.

- Set i det lys er Blue1 mindre betydningsfuld i SAS-regi og derfor giver det god mening at sælge det fra, siger Jacob Pedersen.

15 kommentarer
Vis kommentarer