SAS-strejke rammer Københavns Lufthavn

Rejsende må berede sig på lange ventetider, hvis man skal rejse fra Københavns Lufthavn her til aften

(Foto: Oskar Herrik Nielsen/NICHEHUSET)
(Foto: Oskar Herrik Nielsen/NICHEHUSET)

Opdatering: Kommunikationschef i SAS, Malin Selander, meldte kort efter klokken 21 ud, at personalet var tilbage på arbejde. Nu oplyser hun dog, at endnu et fagligt møde finder sted, hvilket kan føre til yderligere forsinkelser.

Der er lige nu et fagligt møde i gang mellem bagage-personale og SAS. Det fører til lange ventetider for de rejsende, bekræfter pressechef hos Københavns Lufthavn.

- Der er nogle af SAS-medarbejderne, der har nedlagt arbejdet, så jeg må henvise til SAS, siger pressechef i Københavns Lufthavn, Søren Hedegaard, til Ekstra Bladet.

Et billede viser en besked på en af monitorerne fra lidt over halv ni:

'Et fagligt møde hos SGH/SAS betyder lang ventetid på SAS-handlede fly. Følg personalets anvisninger. Vi beklager og takker for tålmodigheden'.

(Foto: Oskar Herrik Nielsen/NICHEHUSET)
(Foto: Oskar Herrik Nielsen/NICHEHUSET)

SAS bekræfter, at der har været et fagligt møde mellem 'ground service' og SAS, og at de snart forventer at komme tilbage i fuld drift.

- Vi har aflyst fire afgange, og der er selvfølgelig lidt ekstra ventetid. Men vi håber ikke, at vi skal aflyse flere, og regner med, at vi snart er tilbage i fuld drift, siger SAS' pressechef, Malin Selander, til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet har talt med en af de rejsende, der lige afventer, hvad der skal ske.

Oskar Herrik Nielsen fortæller, at der kom en melding over højtalerne, hvor alle blev bedt om at gå mod udgangene af sikkerhedsmæssige årsager. 

- Jeg går forbi en af lufthavnsbetjentene som siger, at der er fagligt møde og derfor har alle nedlagt arbejdet.

Ifølge Oskar Herrik Nielsen bærer lufthavnen præg af, at medarbejderne står og afventer, hvad de skal gøre. Og det er ikke kun SAS-afgange, som er blevet forsinket på grund af det nedlagte arbejde.

- Der står nogle Norwegian-medarbejdere ude på landingsbanen. De står og venter på at få at vide, hvad de skal gøre, siger Oskar Herrik Nielsen.

Der er dog ikke tale om nogle former for sikkerhedsbrist, fortæller pressechefen ved Københavns Lufthavn.

94 kommentarer
Vis kommentarer