Annonce:
Annonce:

SAS til EU: Lav et stort tjek af lufthavnstjekket

Luftfartsselskabet opfordrer EU-politikere til at gennemgå de bøvlede regler for sikkerhedstjek i lufthavne

Annonce:
Følg Samfund

Der er kommet så mange regler for sikkerhedskontrol i lufthavne inden for EU, at det er til mere besvær end gavn. Derfor kan en gennemgang af reglerne være på sin plads.

Sådan lyder det fra luftfartsselskabet SAS, efter at flere lufthavne i Danmark blandt andet kritiserer de besværlige sikkerhedstjek, der er ved sikkerhedskontrollen i en lufthavn.

- Det allervigtigste er, at sikkerhedskontrollen er effektiv. Det skal der ikke herske nogen tvivl om, da det er til fordel for luftfartsselskaber og ikke mindst passagerer, siger Lars W. Andersen, direktør for Public Affairs og Infrastruktur i SAS, til Ritzau.

Men når de samme lufthavne over for Politiken siger, at kontrollen er bøvlet og besværlig, ringer det en velkendt klokke hos SAS.

Derudover er de danske lufthavne utilfredse med, at sikkerhedsprocedurerne er for forskellige inden for EU. På det punkt er der også opbakning at hente fra det skandinaviske selskab.

Annonce:

- Der har gennem årene været en tendens til at bygge den ene regel ovenpå den anden. Man kan begynde at stille spørgsmålstegn ved, om det er den rigtige måde at gøre det på, siger Lars W. Andersen.

Spørgsmålet er ifølge SAS-direktøren, om man skal give de mange regler et stort tjek for at se, om det er den rigtige måde at gøre det på. Eller om man kan opnå det samme ved at starte forfra og lave et system, der er mere effektivt og mindre bøvlet.

Lars W. Andersen understreger dog vigtigheden af, at det kommer til at foregå i EU, så der ikke laves forskellige regler i de enkelte lufthavne.

Et sted, hvor EU med fordel kan kigge hen, er det amerikanske system. Her kan passagerer komme hurtigere igennem sikkerhedskontrollen, hvis de forinden har tilladt myndighederne at baggrundstjekke dem.

- Er det som udgangspunkt nødvendigt at betragte alle passagerer som terrorister, eller er der nogen, der måske ikke udgør en stor risiko, bemærker Lars W. Andersen og fortsætter:

- Der er det amerikanske system en måde at gå til den problemstilling på.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:

Mystisk mordkomplot

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: