Annonce:
Annonce:

SAS udsætter forhandlinger endnu en gang

Der kommer ingen pilot-strejke lørdag formiddag. Fristen er i stedet udsat til mandag klokken 12

Fristen for forhandlingerne er udsat tre gange før. Foto: Tt News Agency/Reuters
Fristen for forhandlingerne er udsat tre gange før. Foto: Tt News Agency/Reuters
Annonce:
Følg Samfund

Forhandlingerne mellem SAS og flyselskabets piloter er lørdag middag udskudt til mandag middag klokken 12.

Udskydelsen betyder, at den mulige pilotstrejke, som omhandler cirka 1000 piloter i Danmark, Sverige og Norge, altså også udskydes.

Det oplyser SAS på sin hjemmeside.

'Håber på et resultat'
Til TV 2 fortæller Keld Bækkelund Hansen, der er forhandlingsleder i Dansk Metal, som piloterne er organiseret under, at de udskyder, fordi de håber på at kunne finde frem et resultat.

- Vi gør alt, hvad vi kan. Selvfølgelig er der ikke noget, der er helt i mål, før bolden er over stregen. Men det bestræber vi os nu på at få den helt i mål inden mandag, siger han til mediet.

Ifølge Keld Bækkelund Hansen gør parterne alt, hvad de kan for at nå frem til et gennembrud til mandag middag.

Ikke første gang
Den oprindelige deadline for forhandlingerne var i første omgang natten til onsdag i denne uge.

Men da det ikke var muligt for parterne at nå til enighed inden for tidsfristen, blev deadline skubbet til natten til lørdag, hvorefter man igen rykkede det til lørdag klokken 11.

Nu er den seneste deadline mandag 4. juli klokken 12.

Opdateres ...

OVERBLIK: SAS jagter milliarder for at overleve

Hvis SAS og selskabets piloter ikke når frem til en aftale om en ny overenskomst inden lørdag klokken 11.00, kan det betyde aflysning af op mod 250 flyafgange dagligt.

Det kan komme til at berøre op mod 30.000 passagerer om dagen og få enorme konsekvenser for det 76 år gamle luftfartsselskab.

Samtidig forsøger SAS at gennemføre en redningsplan, der skal holde selskabet i live. Planen hedder SAS Forward og blev præsenteret i februar.

Her kan du se et par af nøgleelementerne i planen:

* Udgifter beskæres med milliarder.

SAS skal 'aggressivt' på jagt efter besparelser for 7,5 milliarder svenske kroner årligt. Det svarer til knap 5,2 milliarder danske kroner.

* Medarbejderne skal spytte i kassen.

En betingelse for, at resten af SAS Forward skal fungere, bliver ifølge SAS-ledelsen, at medarbejderne bidrager med at sænke selskabets omkostninger. SAS har sat et loft for, at bidraget forventes at udgøre under 20 procent af de samlede besparelser, der skal findes.

* Digital transformation.

Kundernes oplevelse skal forbedres gennem en digital forandring, og det skal kaste bedre regnskabstal af sig.

* Bytte gæld for aktier.

SAS vil forsøge at betale omkring 20 milliarder svenske kroner, svarende til 13,8 milliarder danske kroner, af sin gæld i SAS-aktier. Det skal nedbringe SAS' gæld og udgifterne forbundet hermed.

* Søger nye penge.

Ud over en nedbringelse af gælden vil SAS-ledelsen gerne have skudt ny kapital i selskabet. SAS leder efter minimum 9,5 milliarder svenske kroner, svarende til 6,6 milliarder danske kroner.

* Ejerandele fortyndes.

Når gæld byttes for nye aktier, og ny kapital skydes ind mod nye aktieandele, vil de eksisterende aktieandele i SAS bliver fortyndet 'substantielt', som SAS selv beskriver det.

Selv om den danske og svenske stat ejer 21,8 procent af SAS hver, så har SAS indikeret, at der nok nærmere bliver tale om nye investorer.

* Ujævn start på redningsplan.

I forbindelse med sit halvårsregnskab for november til april (SAS har et skævt regnskabsår, red.) oplyste SAS, at redningsplanen har fået en hård start.

I regnskabet tændte SAS alarmlamperne og skrev, at hvis ikke planen skrider frem med færre omkostninger, gæld, der byttes til aktier, og nye penge, kan SAS måske på længere sigt ikke betale sine regninger.

Kilde: SAS-regnskaber.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: