Saudi-Arabien kvæler Houthi-offensiv på egen jord

Der har løbende været angreb over grænsen mellem Saudi-Arabien og Yemen, hvor der fredag er voldsomme kampe

Følg Samfund

Saudi-Arabien har kvalt en offensiv af den yemenitiske Houthi-milits i den saudiarabiske provins Jizan, der ligger ud til Det Røde Hav.

Det siger sikkerhedskilder i Saudi-Arabien til al-Jazeera.

Tidligere har houthierne på bevægelsens officielle Twitter-profil skrevet, at dens soldater har angrebet Jizan. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Adskillige soldater, der menes at tilhøre Yemens republikanske garde, som støtter oprøret og den tidligere præsident Ali Abdullah Saleh, skal være dræbt ifølge al-Jazeeras kilder.

Saudi-Arabien kalder episoden den blodigste på egen grund, siden konflikten startede for tre måneder siden.

En talsmand for nationalgarden oplyser, at kaptajn Nasser bin Khaled al-Atawi er død i naboprovinsen Najran. Årsagen til hans død omtales ikke.

Torsdag blev to saudiarabiske grænsevagter dræbt af raketter affyret fra Yemen, og der har løbende været luftangreb over grænsen mellem de to lande.

Voldsomme kampe brød fredag ud i den yemenitiske havneby Aden, da lokale militser ifølge beboere gik til angreb på de shiitiske houthi-soldater.

Saudiarabiske kampfly har også været på vingerne og kastet bomber mod en militærbase nær lufthavnen, skriver nyhedsbureauet Reuters.

26. marts indledte Saudi-Arabien bombetogter mod houthierne i Yemen sammen med en koalition af arabiske lande i et forsøg på at bringe præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi tilbage til magten.

Præsidenten blev væltet i slutningen af januar, efter at houthierne over en længere periode havde erobret større områder i det fattige land.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+