Saudi-Arabien nedskød Scud-missil fra Yemen

Houthi-militsen i Yemen sendte Scud-missil mod Saudi-Arabien efter angreb på mål i to af landets provinser.

Saudi-Arabien nedskød lørdag et scudmissil, som var affyret ind over landets grænse af Houthi-militsen i Yemen, siger overkommandoen i den arabiske koalition, som intervenerer i Yemen.

- Raketten havde kurs mod Khamees al-Mushait i Saudi-Arabien, da den blev skudt ned af et saudiarabisk patriotmissil, siger overkommandoen.

Den arabiske koalition ledes af Saudi-Arabien, og houthi-militsen angreb fredag de saudiarabiske provinser Jizan og Najran.

Oprørerne fra Yemen gik til angreb flere steder i Jizan, som grænser op til Det Røde Hav, ligesom flere mål blev angrebet i Najran længere mod øst på grænsen til Yemen.

- Fire saudiarabere blev dræbt ved angrebene - en officer, to tjenestemænd fra landstyrkerne og en grænsevagt blev dræbt, siger overkommandoen, der angiver antallet af dræbte oprørere til over en snes.

Saudi-Arabien kalder episoden den blodigste på egen grund, siden konflikten startede for tre måneder siden.

Torsdag blev to saudiarabiske grænsevagter dræbt af raketter affyret fra Yemen, og der har løbende været luftangreb over grænsen mellem de to lande.

Voldsomme kampe brød fredag ud i den yemenitiske havneby Aden, da lokale militser ifølge beboere gik til angreb på de shiitiske houthi-soldater.

Saudiarabiske kampfly har også været på vingerne og kastet bomber mod en militærbase nær lufthavnen, skriver nyhedsbureauet Reuters.

26. marts indledte Saudi-Arabien bombetogter mod houthierne i Yemen sammen med en koalition af arabiske lande i et forsøg på at bringe præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi tilbage til magten.

Præsidenten blev væltet i slutningen af januar, efter at houthierne over en længere periode havde erobret større områder i det fattige land.

14 kommentarer
Vis kommentarer