Saudi-sagen: Forstyrrede læge midt i hjertestop

Diplomater uden grænser: Læger fik besked på at droppe andre patienter, når den saudiarabiske ambassadør kaldte

Ambassadør Mohammed Ibrahim M. Al Agail fra Saudi-Arabien, hvis mor får en kongelig behandling af det danske hospitalsvæsen. Foto: Scanpix
Ambassadør Mohammed Ibrahim M. Al Agail fra Saudi-Arabien, hvis mor får en kongelig behandling af det danske hospitalsvæsen. Foto: Scanpix

Kender du til familien og opholdet på hospitalerne? Skriv til os på 1224@eb.dk /sms til 1224 (koster alm sms-takst).

Drop den patient, du er i gang med at behandle. Saudierne kalder!

En af grundstenene i det danske velfærdssystemet er, at rig og fattig skal behandles lige, når man bliver syg, men den regel har vicehospitalsdirektør på Hvidovre Hospital Torben Mogensen set fuldstændig stort på.

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at vicedirektøren har givet direkte ordrer til læger og sygeplejersker om at stoppe behandlingen af andre trængende patienter, når den saudiarabiske ambassadør, Mohammed Ibrahim Al-Agail, krævede at få hjælp til sin mor.

Samfund Ombudsmanden går ind i saudi-skandalen

Hun blev indlagt på hospitalet i december måned og har siden modtaget en ekstravagant særbehandling, der dels er gået ud over andre patienter, men også har skabt et elendigt arbejdsmiljø for plejepersonalet.

Flere kilder fra hospitalet fortæller nu til Ekstra Bladet, at Torben Mogensen har afbrudt behandlinger, fordi ambassadørens mor skulle have hjælp.

Erkender særbehandling
Og det erkender han også selv, da han bliver konfronteret:

– Ja, jeg har ringet til læger og givet dem ordre på at droppe det, de var i gang med, fordi de skulle prioritere den saudiske ambassadørs mor, siger vicedirektør Torben Mogensen fra Hvidovre Hospital.

Hospitalsdirektør Torben Mogensen. Foto: Lars Krabbe
Hospitalsdirektør Torben Mogensen. Foto: Lars Krabbe
 

En kilde på afdelingen på Hvidovre Hospital fortæller også, at Torben Mogensen har forstyrret en læge, der var i gang med at behandle en midaldrende patient for hjertestop, og krævet, at den vagthavende læge skulle behandle ambassadøren mor.

Ambassadør Mohammed Ibrahim M. Al Agail fra Saudi Arabien hvis familie har sat det danske hospitalsvæsen på den anden ende. Foto: Scanpix Samfund Kræftsyge må vige for Saudi-mor

Også det erkender vicedirektøren:

– Det var ikke sådan, at han skulle smide, hvad han havde i hænderne, men vi ville gerne have, at de prioriterede det, for nu var patienten pludselig blevet dårlig. Han skulle gøre behandlingen for hjertestop færdig først, siger Torben Mogensen.

Torben Mogensens indblanding i behandlingen af de alvorligt syge hjerneskade-patienter på afdelingen undrer en overlæge:

– Det forkerte ligger i, at en hospitalsdirektør siger, at nu skal du prioritere en patient frem for en anden. Hvis direktøren kommer ind og siger, nu skal vi lave special-service for den her patient, så er det ikke i orden, siger overlæge Ole Davidsen, der til dagligt hjælper med at genoptræne hjerneskade-patienter:

– Det er ikke vigtigere at give en ambassadør-mor behandling frem for andre patienter. Det er den lægelige vurdering, der afgør behandlingen – ikke hvad de pårørende eller en hospitalsdirektør mener.

Kronprins Frederiks viste sin sympati med Saudi-Arabien, da han dukkede op til den tidligere konges begravelse (Foto: AP) Plus Menneskerettigheder eller oliemilliarder? Derfor lefler Danmark for Saudi-Arabien

 Ekstra Bladet har testet fem ting, som kvinder i Saudi Arabien ikke må

0 kommentarer
Vis kommentarer