Saudi-skandalen: DF kræver minister-redegørelse

Sundhedsminister skal redegøre for særbehandling til ambassadørfamilie

Kender du til familien og opholdet på hospitalerne? Skriv til os på 1224@eb.dk /sms til 1224 (koster alm sms-takst).

Alvorligt syge patienter, læger og sygeplejersker er lige nu taget som gidsel i en diplomatisk krise på Hvidovre Hospital efter, at den saudiarabiske ambassadørs mor i december blev indlagt på hospitalet for behandling mod en blodprop i hjernen.

Straks ambassadør Mohammed Ibrahim Al-Agails mor kom til Hvidovres specialiserede afsnit for patienter, der har pådraget sig en hjerneskade, Neurorehabiliteringsafsnit, begyndte familien at diktere dagligdagen for personalet og andre patienter.

Ambassadør Mohammed Ibrahim M. Al Agail ses her på besøg hos dronningen. Gennem de sidste to en halv måned har han på bekostning af invaliderede og døende patienter sikret sin mor særbehandling (Foto: Liselotte Sabroe). Samfund - 25. feb. 2015 - kl. 07:01 Afsløring: Ambassadørfamilie tyranniserer Hvidovre Hospital

Som Ekstra Ekstra Bladet  i dag kan afsløre på baggrund af interne mails fra hospitalsledelsen og kilder tæt på episoden, så har man som følge af ambassadefamiliens krav haft lukket to senge på afsnittet, ligesom familien nægtede at flytte afdeling, fordi de ikke var tilfreds med badeforholdene.

Gennem de sidste to en halv måned har han på bekostning af invaliderede og døende patienter sikret sin mor særbehandling på Hvidovre Hospital(Foto: Liselotte Sabroe). Samfund - 25. feb. 2015 - kl. 09:06 Sundhedsjurist: Betænkelig behandling af syg ambassadør-mor

Og det forløb er helt grotesk mener Dansk Folkeparti, der nu kræver en redegørelse af sundhedsminister Nick Hækkerup:

- Hvis oplysninger holder stik, er det en meget grotesk og mærkværdig historie. Det er ikke acceptabelt, hvis særbehandlingen af den saudiarabiske ambassadørs mor, medfører, at hospitalssenge lukkes og at andre patienter ikke får den behandling og pleje, som de har brug for.

- Selvfølgelig skal man som ambassadør i Danmark have mulighed for behandling i sundhedsvæsenet, men det må ske på lige vilkår med andre patienter uden krav om at de ansatte skal bukke og skrabe. Ud fra Ekstra Bladets beskrivelser af situationen på Hvidovre Hospital ser det ud til, at man klart er gået langt over stregen, siger retsordfører Peter Skaarup. 

Den saudiske ambassadør Mohammed Ibrahim M. Al Agail  synes ikke selv, at han har fået særbehandling:

- Hun har ikke fået nogen særbehandling. Det har jeg heller ikke bedt dem om. De har behandlet hende nøjagtig som en normal dansker. Hendes medicinske situation gør, at hun skal blive på Hospitalet. Jeg ville flytte hende, hvis jeg kunne, siger han til Ekstra Bladet.


Få et overblik over sagen i videoen her.

1 af 2 Ambassadør Mohammed Ibrahim M. Al Agail fra en tidligere seance hos dronningen. (Foto: Scanpix/ LISELOTTE SABROE)
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere