Saudi-skandalen: Hospital anmeldes til Arbejdstilsynet

Dansk Sygeplejeråd ind i sag om særbehandling til den saudiarabiske ambassadørs mor

Her ses en diplomatbil fra den Saudi Arabiske  ambassade forlade Hvidovre Hospi tal.
Her ses en diplomatbil fra den Saudi Arabiske ambassade forlade Hvidovre Hospi tal.

Kender du til  sagen om særbehandling til ambassadørens mor? Skriv til os på 1224@eb.dk /sms til 1224 (koster alm sms-takst).

Det er langt fra kun patienterne, der har mærket konsekvenserne af, at Saudi Arabiens ambassadørs mor har modtaget særbehandling på Rigshospitalet og Hvidovre Hospital.

Ekstra Bladet har i den seneste afdækket, hvordan både sygeplejersker og læger har følt frustration og afmagt over, at behandlingen af ambassadør, Mohammed Ibrahim al-Agai, mor går i mod de lægelige- og sygeplejeetiske retningsliner,  og at de skal finde sig i  alverdens chikane fra ambassadørens familie.

Ambassadør Mohammed Ibrahim M. Al Agail ses her på besøg hos dronningen. Gennem de sidste to en halv måned har han på bekostning af invaliderede og døende patienter sikret sin mor særbehandling (Foto: Liselotte Sabroe). Samfund - 25. feb. 2015 - kl. 07:01 Afsløring: Ambassadørfamilie tyranniserer Hvidovre Hospital

Og nu kommer Dansk Sygeplejeråd(DSR)deres medlemmer til undsætning.

- Jeg vil konkret undersøge, om det kan lade sig gøre at få Arbejdstilsynet ud i en sag som denne , siger siger Dorte Steenberg, næstformand, Dansk Sygeplejeråd.

- Nu har I har haft en pæn kritisk tilgang til det, og derfor må det også være i hele sagens og i sundhedsvæsenets interesse at få belyst, om der er rettet op på disse ting, siger hun.

Udenrigsministeriet bekræfter nu at have vejledt i sagen med den saudiarabiske ambassadørs mor, der har fået særbehandling, men udenrigsminister Martin Lidegaard(R) blev i følge ministeriet ikke orienteret i sagen. Samfund - 27. feb. 2015 - kl. 13:13 Udenrigsministeriet bekræfter: Vi vejledte i Saudi-skandalen

Dorte Steenberg påpeger også, at sagen nu bør føre til selvransagelse hos både DSR og på de involverede hospitaler, Rigshospitalet, Hvidovre og på Glostrup, som har ansvaret for en af de afdelinger på Hvidovre Hospital, ambassadørens mor har ligget på.

– Det må give anledning til, at der ledelsesmæssigt, men også i vores organisation bliver set på, hvordan det her problem kunne flytte sig mellem tre hospitaler, før der blev rettet op på det. Og at der i virkeligheden skal en omtale fra Ekstra Bladet til. Det må give anledning til, at ledelserne på tværs af hospitalerne, men at vi også i Dansk Sygeplejeråd bør kigge på, om vi også kunne have gjort noget tidligere, siger hun.

Læs mere i Ekstra Bladet torsdag

1 af 2 
2 af 2 Her ses en diplomatbil fra den Saudi Arabiske ambassade forlade Hvidovre Hospi tal.
51 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere