Annonce:
Annonce:

Saudiarabisk prinsesse løb fra limousine-regning

Prinsesse Maha Al Ibrahim forlod Schweiz efter et besøg i 2009 uden at betale sin 10,7 millioner kroner høje limousine- og hotelregning. Det viser nyligt lækkede dokumenter fra siden Wikileaks

En saudiarabisk prinsesse løb fra sin over 10 millioner kroner høje limousine- og hotelregning i 2009. Der viser dokumenter, som Wikileaks har lækket. (Arkivfoto: Daimler AG - Global Communication)
En saudiarabisk prinsesse løb fra sin over 10 millioner kroner høje limousine- og hotelregning i 2009. Der viser dokumenter, som Wikileaks har lækket. (Arkivfoto: Daimler AG - Global Communication)
Annonce:
Følg Samfund

En saudiarabisk prinsesse løb fra sin næsten 10,7 millioner kroner høje limousine- og hotelregning under et besøg i Schweiz.

Det fremgår ifølge Associated Press af lækkede interne saudiarabiske dokumenter, som internet-siden Wikileaks offentliggjorde fredag.

Blandt dokumenterne var en regning fra et limousine-selskab i Geneve til prinsesse Maha Al Ibrahim efter hun tilsyneladende forlod Schweiz i 2009 uden at betale sin regning på 1,5 millioner schweizerfranc.

Prinsessen klagede over, at regningen var for høj og forlod byen uden at betale. Hun overlod derefter forhandlingerne om regningen til diplomater. Det er uvist, hvordan regningen blev så høj, men det saudiarabiske udenrigsministerium betalte senere hele regningen.

Annonce:

Limousineejer: Det er helt normalt
Associated Press og andre medier kontaktede Louis Roulet, som ejer limousine-selskabet, Golden Limousine Services. Han husker tydeligt hændelsen, men siger, at regningen var langt højere, end den lækkede regning indikerer.

- Af åbenlyse årsager samarbejder vi ikke med familien længere, siger Louis Roulet.

Han tilføjer, at sådanne hændelser er typiske for de rige saudiarabiske kunder, han har med at gøre.

- Det er helt normalt, siger han.

Maha Al Ibrahim er gift med Abdul-Rahman bin Abdulaziz Al Saud, et højtstående medlem af den saudiarabiske kongefamilie.

Flere kongelige udskejelser på kredit
Det er ikke første gang, den saudiarabiske kongefamilie skejer ud på kredit.

Den saudiarabiske prinsesse Maha al-Sudairi har før gået på shopping i Paris og købt designer-undertøj og kunst uden at betale. De franske butikker kunne ikke retsforfølge prinsessen, fordi hun har diplomatisk immunitet, så de franske myndigheder måtte til sidst mægle i striden, så virksomhederne kunne få deres penge.

Annonce:

Flere hemmelige dokumenter på vej
De 60.000 lækkede hemmelige dokumenter giver indblik i saudiarabisk udenrigspolitik og de kongeliges arrogante opførsel.

De fleste af dokumenterne omhandler udenrigspolitiske emner. For eksempel var golfstaterne villige til at betale 67 milliarder for at få Egyptens Muslim Brotherhood parti til at løsladelse den egyptiske diktator Hosni Mubarak i 2012.

Det tager dog tid for medierne at gennemgå dokumenterne, fordi de fleste dokumenter er på arabisk.

Saudiarabiens udenrigsministerium har advaret folk mod at sprede den lækkede information, som de påstår, er falsk og fabrikeret.

Der er ikke nogen måde at bekræfte dokumenternes oprigtighed, men Wikileaks er kendt for at lække hemmeligtstemplede dokumenter, specielt for offentlige myndigheder.

Den saudiarabiske regering indrømmede desuden i maj, at hackere havde skaffet sig adgang til de landets diplomatiske servere.

Annonce:

Wikileaks planlægger at lække flere tusind dokumenter mere i løbet af de kommende uger. Siden påstår at være i besiddelse af over en halv million saudiarabiske dokumenter.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: