Schwarzenegger sender sarkastisk hjælp til Trump

Arnold Schwarzenegger kræver, at Trump tager uforbeholden afstand fra nazister

At Donald Trumps endnu ikke har taget afstand fra nazisters dødsvold, får til stadighed kritikerne op af stolen; således også tidligere guvernør i Californien Arnold Schwarzenegger som ellers deler parti med præsident Trump.

CNN fyrer Trump-tilhænger for nazihilsen til kritisk gruppe

Efter en nazist bankede en bil gennem en anti-nazistisk demonstration, dræbte en kvinde og sårede 19, er Donald Trump blevet kritiseret for ikke at tage afstand fra begivenheden.

Trump til partifælle: Du er en modbydelig løgner

Derimod sagde præsidenten, at begge sider havde en rolle i konflikten, inden han efterfølgende gik ud og angreb uromagerne:

- Jeg tager afstand fra dem, som spredte vold i fanatismens og intolerancens navn i selve kernen af USA.

Ku Klux Klan-leder om bilangreb: - Jeg er glad for, at pigen døde

 - Racisme er ondt. Og de, som udøver vold i dens navn, er kriminelle og voldsbøller. Det gælder Ku Klux Klan, nynazister og hvide ekstremister og andre hadgrupper, sagde Donald Trump efterfølgende.

Men det er tilsyneladende ikke nok for Arnold Schwarzenegger.

- Som præsident for dette fantastiske land har du en moralsk forpligtelse til at sende uforbeholden besked; at du ikke vil stå inde for had og racisme. Lad mig hjælpe dig en smule med at skrive din tale, lyder det fra manden, der var inde i Terminator, inden han fortsætter:

- Som præsident for USA og som republikaner går jeg imod hvide ekstremister. Landet som slog Hitlers hær er ikke et sted for nazi-flag, lyder det i TV-klippet.