Se 100 nøgne kvinder protestere mod kvindedrab i Argentina

Mere end 1800 kvinder er blevet dræbt i Argentina siden 2008 - og i 2017 er en kvinde blevet dræbt hver 25 time i det sydamerikanske land

Her foran præsident paladset i Argentina smed 100 nøgne kvinder tøjer i protest mod kvindedrab. Se billederne nede i artiklen. (Foto: All Over Press)
Her foran præsident paladset i Argentina smed 100 nøgne kvinder tøjer i protest mod kvindedrab. Se billederne nede i artiklen. (Foto: All Over Press)
Følg Samfund

En gruppe på 120 kvinder marcherede den 30. maj i samlet flok op mod præsident-paladset i Buenos Aires i Argentina, hvor de stille og roligt smed deres tøj og lige pludselig stod splitter nøgne på den berømte Plaza de Mayo.

Det usædvanlig nøgen-stunt var en protest mod den usædvanlige grove vold mod kvinder i Argentina, der er steget gennem de sidste år. Siden 2008 er mere end 1800 kvinder blevet dræbt i Argentina, og i år er der blevet dræbt en kvinde hver 25 time i det sydamerikanske land.

Kvinderne skreg i afmagt
Og det fik kvinderne, der er medlemmer af organisationen FACC(Fuerza Artistica de Choque Comunicativo), til at råbe, skrige og græde til himlen i afmagt over den stigende vold mod kvinder i Argentina.

Kvinderne havde medbragt et et kæmpe banner med teksten Femicidio es Genocidio, der betyder Kvindedrab er Folkemord, som de placerede på et hegn foran præsidentpaladset i Argentina, der også kaldes Casa Rosada.

Opvarmning til stor demonstration
Demonstranterne forklarede i øvrigt, at deres nøgen-demonstration kun var en lille opvarmning til en endnu større demonstration arrangeret af feminist-organisationen 'NiUnaMenos', der skal foregå på lørdag den 3.juni.

Umiddelbart efter demonstrationen den 30. maj gik hashtagget 'FemicidioEsGenocidio' viralt på de sociale medier, hvor hundrede vis af billeder og videoer blev spredt til store dele af verden.

 

 

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller