Se alle billederne: Sådan ser de nye metrostationer ud

Metroselskabet slår dørene op for Københavns nye cityring. Stationerne har hvert deres særpræg. Se dem her

Kom hele Cityringen rundt på tre minutter. Video: Metroselskabet.
Følg Samfund

Efter ni års venten får Danmarks hovedstad søndag 29. september et afgørende element i transporten rundt i byen. Her åbner metroens helt nye cityring nemlig, og her kan københavnerne og byens besøgende blive fragtet rundt på en helt ny måde.

Undervejs på turen rundt i ringen bliver de rejsende mødt med langt flere forskellige indtryk, end hvad tilfældet har været på den 'gamle' metrostrækning, der strækker sig fra Vanløse til henholdsvis lufthavnen og Ørestaden.

Hvor de gamle stationer var meget ens i udtrykket, har de nye stationer nemlig hvert deres unikke præg, som skal afspejle omgivelser, hvor stationen ligger.

- Da vi tegnede den første Metro, handlede det om at skabe sikkerhed og konformitet, fordi det var første gang, man kørte under jorden herhjemme. Så de første var grå og ens, og det var fint, for det gav ro. Men nu kan vi godt spille noget mere – uden at overspille, har Nille Juul-Sørensen fra arkitektur-, ingeniør- og designvirksomheden Arup, der har været hovedarkitekt på stationernes design og arkitektoniske udformning, sagt til Berlingske.

Snart er det muligt ved selvsyn at se alle stationerne, når metroen åbner for passagerer, men inden da kan du se stationerne indefra ved at klikke dig rundt på nedenstående grafik, hvor du kan se, hvordan hver enkelt station ser ud.

Fakta: Cityringens åbning

Metroselskabet holder søndag 29. september en stor åbningsfest på Rådhuspladsen og Frederiksberg, hvor blandt andet dronningen vil deltage.

Arrangementet starter klokken 13 med koncert på en scene på Rådhuspladsen, og selve åbningsceremonien indledes klokken 14, hvorefter blandt andre dronningen vil tage på den første tur med metroen.

Klokken 15 åbner metroen for passagerer på Rådhuspladsen og Frederiksberg Station.

Klokken 16 åbner Cityringen for fuld drift på alle stationer.

I forbindelse med åbningen vil der være fri transport i metroen, busserne og s-tog i hovedstadsområdet.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind