Se billederne: Danskere medbragte et ton nødhjælp til græsk ferieø

I går medbragte 50 danske turister tøj og sko til flygtningene på den græske ferieø Lesbos

Er du en af de turister, der har taget nødhjælp med ned til flygtningene? Eller har du planer om det? Tip os på mail 1224@eb.dk eller SMS til 1224 (alm. SMS-takst)

De sidste tre uger har danske turister hver søndag kunne medbringe 20 ekstra kilo nødhjælp med på deres rejse til den græske ferieø Lesbos. Øen har modtaget overvældende mange flygtninge, og derfor har Spies Rejser gjort det muligt for deres kunder at tage blandt andet tøj, sko og bleer med i bagagen.

I går slog rejseselskabet så rekorden, da 50 ud af de 212 rejsende i går medbragte over 1 tons nødhjælp.

Det er blevet til så meget, at rejselederne fik svært ved at få det med fra lufthavnen på Lesbos.

- Den ene rejseleder måtte bruge sin egen lejlighed som lager, for der var ikke plads på kontoret, og i morgen bliver det så kørt til flygtningelejren, fortæller Torben Andersen, kommunikationschef i Spies.

Torben Andersen forklarer, at de i samarbejde med forskellige nødhjælpsorganisationer på øen får transporteret nødhjælpen rundt på øen.

Turisterne har fået besked på, at fodtøj især har været vigtigt at medbringe.

- Flygtningene har mistet fodtøjet, når de er gået i land, og så har de også skulle gå 60 til 70 kilometer for at nå flygtningelejrene, så derfor har man sagt til dem, at de meget gerne måtte medbringe kondisko til dem, fortæller kommunikationschefen.

Derudover har turisterne medbragt bleer, tøj og vådservietter.

Spies har også fået hjælp fra en mere uventet kant. 500 soveposer og liggeunderlag, der er blevet samlet sammen fra årets Roskilde Festival, er i øjeblikket på vej til øen i lastbil.

- Det hele har spredt sig som ringe i vandet, siger en glad Torben Andersen.

- Det er svært at sige nej til det.

119 kommentarer
Vis kommentarer