Se billederne: Kampvogne i aktion til militær-OL

Kampvogne fra flere nationer har været i aktion i biatlon ved russiske militærlege

Indisk tank kommer op af vandet i første runde af den intense konkurrence. (Foto: AP)
Indisk tank kommer op af vandet i første runde af den intense konkurrence. (Foto: AP)

Tryk til højre i galleriet herover for at se flere billeder af deltagerne.

Med afholdelsen af vinter OL i Sochi sidste år og med det kommende VM i 2018, har Rusland for alvor bragt sig selv i centrum som vært for større sportsbegivenheder.

Hvor Rusland høstede masser af medaljer ved vinter-OL, kan de næppe betragtes som en stormagt ved VM, men heldigvis er der da andre muligheder for at vise sin overlegenhed ved en 'sportsbegivenhed'.

Således er Rusland i disse dage vært for De Internationale Militær-lege, som løber af stablen fra 1. august til og med 15. august. Legene er de første af sin slags, og det er planen, at det skal være en årlig begivenhed fremover.

Ved disse lege konkurrerer russisk militær med en række andre lande i en bred vifte af discipliner, hvor Rusland som det eneste land deltager i samtlige discipliner.

To-delt kampvogns-disciplin
En af de mest ventede discipliner er 'Tank-biatlon', som strækker sig over mange dage i turneringen. Således er der 1.-6. august indledende runder, mens der 13. august er mellemrunde inden finalen på legenes sidste dag, 15. august.

Stort set alle deltagende nationer stiller op i disciplinen, der - som navnet antyder - er delt op i to dele. hvor de dels skal overkomme diverse forhindringer, og del skal nedskyde mål, som kan være mere end to kilometer væk.

I den første del kører hver enkelt tank alene ud og skal undervejs på ruten beskyde forskellige mål ved hjælp af forskellige våben, som blandt andet omfatter nedskydning af en 'tank' ved hjælp af et almindeligt projektil samt nedskydning af en 'helikopter' ved hjælp af antiluftskyts-missiler. For at gøre konkurrencen lige, skal alle hold konkurrere i samme tank - en T-72.

I anden del af konkurrencen kører kampvognene af sted samtidig på tre runder, hvor de på to af dem skal skyde mål undervejs.

Konkurrencen bliver afgjort efter, hvem der kommer først igennem, mens der bliver uddelt strafrunder, hvis et hold rammer forbi et mål.

17 deltagere
Ved legene, som det russiske forsvarsministerium står bag, deltager ud over de russiske værter også Aserbadjan, Angola, Armenien, Hviderusland, Venezuela, Ægypten, Indien, Kasakhstan, Kirgisistan, Kina, Kuwait, Mongoliet, Nicaragua, Pakistan, Rusland, Serbien og Tajikistan. Blandt deltagerlandene er det kun Aserbadjan, Hviderusland og Pakistan, der ikke deltager i Tank-biatlon.

De øvrige dicipliner omfatter blandt andet konkurrencer i artilleri, rekognoscering, luftvåben- og flådekonkurrencer samt mestre i bil- og kampvognshardware.

Årets udgave af legene blev søndag ramt af en tragedie, da en russisk militærhelikoper styrtede ned under disciplinen 'Aviadarts', og en af de to ombordværende piloter blev dræbt. Den overlevende pilot fortalte efterfølgende, at der var en fejl med hydraulikken om bord, og de resterende helikoptere blev efterfølgende beodret på landjorden til kontrol.

Du kan læse meget mere om konkurrencen på det russiske forsvarsministeriums engelsksprogede hjemmeside her.

1 af 9 Indisk tank arbejder sig igennem vandet til duathlon. (Foto: AP)
2 af 9 En kinesisk tank arbejder sig igennem vandet på ruten. (Foto: AP)
3 af 9 En kinesisk tank i høj fart under konkurrencen. (Foto: AP)
4 af 9 Foto: AP
5 af 9 Foto: AP
6 af 9 En kazakhstansk kampvogn affyrer våbnet mod et mål under konkurrencen. (Foto: AP)
7 af 9 En indisk kampvogn arbejder sig op på toppen af en forhindring. (Foto: AP)
8 af 9 Kinesisk tank arbejder sig frem under konkurrencen. (Foto: AP)
9 af 9 Indisk tank kommer op af vandet i første runde af den intense konkurrence. (Foto: AP)
23 kommentarer
Vis kommentarer