Annonce:
Annonce:

Se Danmarkskortet: Disse kommuner har fået 'flygtninge-bonus'

SOLSTRÅLEHISTORIE: 2.143 flere flygtninge fik job i fjor, og det udløste bonus til 94 af landets 98 kommuner

Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen
Annonce:
Følg Samfund

De positive historier om flygtninge og integration har ikke just været hverdag i Danmark i de senere år, tværtimod. Men Udlændinge- og integrationsministeriet sendte i 2016 knap 54 millioner kroner ud til flertallet af de 98 kommuner herhjemme som tak for deres indsats for at få flere flygtninge ud på arbejdsmarkedet.

Det fortæller dk.nyt i dag.

Som en gulerod har alle danske kommuner fået stillet en bonus på 25.000 kroner i udsigt for hver ekstra flygtning i forhold til året før, de kunne få i job i 2016. 2.143 flere flygtninge i 94 af landets i alt 98 kommuner kom således i arbejde, og det udløste bonusser for i alt 53.575.000 kroner.

Topscorer var Aarhus Kommune med 2.2 millioner bonuskroner for at have fået 88 flere flygtninge i beskæftigelse. Københavns Kommune fulgte lige efter med 1.9 millioner kroner for 76 nye i job, mens Odense, Slagelse og Aalborg fulgte efter på de følgende pladser i top 5.

I den anden ende af skalaen markerede fire kommuner sig ved ikke at modtage en krone i bonus af den simple grund, at de ikke fik flere flygtninge i arbejde i forhold til året før. Tre af de fire - Struer, Ærø og Læsø Kommuner - lykkedes ikke med at få nogen flygtninge overhovedet i job i 2016. Vallensbæk skrabede bunden, fordi de havde tre færre i job i 2016 sammenlignet med 2015.

Halvdelen af de 94 kommuner, som har modtaget bonus, har fået en halv million kroner eller mere, mens den anden halvdel ligger lavere end dette beløb.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Har dansk spiontjeneste ofret sin mand?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: