Se de ufattelige mængder: Derfor skal Mads og Lasse æde så meget

Danske vovehalse skal på bare halvanden måned indtage, hvad de normalt ville på et helt år

Tørkost, færdigretter, proteinbarer, og chips i lange baner venter Mads og Lasse.

750.000 kalorier.

Et stort og relativt ubegribeligt tal, som dog - hvis vi regner lidt på det - svarer til lidt over et års føde for et menneske af Mads Vangsøs og Lasse Wulff Hansens størrelse.

Det absurde er bare, at den tidligere radiovært og hans soldater-makker har planer om at konsumere den enorme mængde på kun halvanden måned.

Årsagen er simpel - og så alligevel ikke.

Der er nemlig intet, der nemt forklarer det vanvittige projekt, de to har kastet sig ud i, eller hvorfor de gør det. På den anden side kræver det masser af energi. På kun få uger vil vennerne nemlig forsøge at ro - ja, ro - tværs over Atlanterhavet.

Samfund Vanvidsprojekt: Sådan vil tidligere tv-vært og makker ro over Atlanten

Samtidig skal alle lovlige hjælpemidler medbringes fra første tag. Det er derfor enorme mængder tørkost, færdigretter, proteinbarer, og... chips. Masser af chips.

Se bare klippet øverst, hvor Mads Vangsø desuden afslører, hvad der giver overraskende god mening at indtage i tilfælde af, at han og Lasse skulle blive søsyge og komme til at smage på maden mere end én gang.

Kæmper mod andre
Danskerne, der stiller op under det mundrette holdnavn 'The Wolfpack Gym powered By Garmin', er ikke ene om at forsøge sig ud i den ekstreme prøvelse.

27 andre hold a enten én, to, tre, fire eller fem deltagere skal danskerne dyste med i forskellige kategorier om at komme først til Caribien i løbet, der går under navnet 'Talisker Whisky Atlantic Challenge'.

Idéen til den lange rotur opstod i 1966, da Sir Chay Blyth roede over Atlanterhavet sammen med John Ridgeway. Turen tog 92 dage, og de to englændere kæmpede undervejs mod orkaner, 50 fod høje bølger og sult.

Kom med på rejsen

Gennem video, billeder og direkte gennemstillinger til og fra båden har du hver dag mulighed for at følge med i de oplevelser og udfordringer, Mads Vangsø og Lasse Wulff Hansen møder, når de helt alene og uden hjælpemidler forsøger at krydse Atlanterhavet i en robåd.

Se desuden HER, hvor danskerne befinder sig lige netop nu.

Vi følger dem op til, under og når de - hvis alt går, som det skal - kommer i mål på rejsen.

Løbet blev skudt i gang 12. december på La Gomera og slutter cirka 45 dage senere og mere end 5000 kilometer borte, på Antigua i Caribien.

Hvad er det, Mads og Lasse har sagt ja til? Det prøver de at forklare os i klippet her.

65 kommentarer
Vis kommentarer