Annonce:
Annonce:

Se den berømte meteorit: - Der var ingen tvivl

Lektor Henning Haack viser den berømte meteorit frem. Den skal hurtigt muligt til Italien, så dens radioaktive stråling kan blive undersøgt

Se Henning Haack fremvise den berømte sten her. (Video: Jonas Olufson)
Annonce:
Følg Samfund

Stor jubel udbrød, da geofysiker og lektor ved Naturhistorisk Museum i København Henning Haack fik den omdiskuterede meteorit i hånden. Den lille sorte sten vejer 50 gram, og lektoren viser den stolt frem.

Og historien om, hvordan Henning Haack kom i besiddelse af meteoritten, er da også i tilfældighedernes tegn.

- Jeg havde styrtet rundt hele dagen og fortalt historien i håb om, at nogen hørte det og fandt en sten i deres have. Der lå 525 mails til mig, da jeg kom hjem, og jeg havde nul forventninger, for jeg får normalt mange sten tilsendt i sådan en situation. Men den første mail, jeg lukkede op, var der bare ingen tvivl. Det var en meteorit, fortæller lektoren til Ekstra Bladet.

 

Brag hørt over Danmark: Meteorit-stump fundet

Annonce:

Skulle bare ud at ryge
Ifølge Henning Haack skulle kvinden, der fandt den store sten, ud at ryge, og da hun går ud ad hoveddøren ligger stenen to meter henne af flisegangen på deres grund i Ejby ved Glostrup.

- Den er formodentlig dumpet ned i går aftes lidt efter ildkuglen, og så har den ramt flisegangen og så er den brækket i stykker. Finderen har fundet det store stykke. Så tog jeg derud, og jeg havde min søn med, og vi gik straks ud og så lykkedes det os at finde de to små stykker. Vi har næsten det hele, men det lykkedes os altså ikke at finde det hele inden lyset forsvandt, siger Henning Haack, der også er leder af meteoritsamlingen i Danmark, mens han viser tre stykker sort sten frem.

De tre små stykker af meteoritten. Foto: Jonas Olufson
De tre små stykker af meteoritten. Foto: Jonas Olufson
 

Skal til Italien
Lektoren er overbevist om, man langt fra har fundet alle stykker, og derfor opfordrer han da også danskerne i Storkøbenhavn til at gå ud og lede videre.

- Hvis man bor i Ejby skal man for guds skyld gå ud at lede. Tjek indkørslen og vejen og taget i morgen. I virkeligheden skal alle i Storkøbenhavn se om ikke, de er heldige.

Annonce:

Nu skal meteoritten sendes til Italien så hurtigt som muligt, hvor et laboratorium vil undersøge den radioaktivitet. Det kan nemlig fastslå, hvor mange millioner år gammel meteoritten er, og hvor stor den var, inden den ramte atmosfæren. Dog håber lektoren, at han lige kan nå at vise den frem for de interesserede på Naturhistorisk Museum i morgen.

Lektor Hennig Haack viser meteoritten frem. Foto: Jonas Olufson
Lektor Hennig Haack viser meteoritten frem. Foto: Jonas Olufson

I løbet af lørdagen fik vi tilsendt flere videoer, der viste det utrolige lysglimt på himlen.

Se en anden video af lysglimtet her.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: