Annonce:
Annonce:

Se det her: Sådan klarer Thunberg sig uden manuskript

Se hvordan den svenske klimaaktivist håndterede pressen uden et manuskript i hånden herunder

Se Thunberg uden manuskript svare for sig her. Video: Unicef.
Annonce:
Følg Samfund

Greta Thunbergs tale ved FN's generalforsamling har været de seneste dages varmeste samtaleemne. Mange hylder hendes mod og passion, mens andre blandt andet har kaldt hende 'indoktrineret' og beskyldt hende for at være i diverse lobbyers nyttige idiot.

Et kritikpunkt har været, at hun støttede sig for meget til sit manuskript gennem den knap fire minutter lange tale, hvilket fik det til at virke indstuderet og uoprigtigt, når hun blandt andet anklagede verdens ledere for 'at have stjålet hendes barndom'.

Se eller gense Greta Thunbers klimatale til verdens ledere her. Video: AP

Raser: - I har stjålet min barndom!

Hvis du også har tænkt på, hvordan den 16-årige klimaaktivist ville klare sig uden et manuskript i hånden, kan du nu få en del af svaret i videoen over artiklen.

Annonce:

Efter Thunbergs kontroversielle tale på topmødet deltog hun nemlig i et Unicef-pressemøde med andre unge klimaaktivister, hvor de i fællesskab indgav en afgørende klage over klimakrisen til FNs Børnekonvention.

Greta Thunberg går over stregen: Nu advarer Macron

Da der var tale om et pressemøde, måtte Thunberg også svare på spørgsmål fra de fremmødte journalister, og her var hun lidt mere tøvende og hakkende i det, end det var tilfældet under hendes meget omtalte dundertale til verdens ledere.

Du kan se hvordan Greta Thunberg klarede journalisternes spørgsmål i videoen ovenfor.

Flodhesten Dolph er ikke imponeret over den unge klimaaktivist, som han mener bare er ude på at pjække fra skole. Se Dolph gå amok her.

Går amok på Greta Thunberg: 'Mopset svensk barn'

Greta Thunberg

Den 16-årige svensker Greta Thunberg har mandag talt ved FN's klimatopmøde i New York. På rekordtid er hun blevet en ledende figur i kampen mod klimaforandringer.

Læs mere om hende her:

* Greta Thunberg.

* Født 3. januar 2003 i Sverige.

* Begyndte den 20. august 2018 at holde fri fra skole og demonstrerede i stedet for klimaet foran Riksdagen i Stockholm. Det gjorde hun hver dag frem til det svenske parlamentsvalg den 9. september sidste år.

* Siden har hun "strejket for klimaet" hver fredag. Efter at have gennemført grundskolen holder hun dog et sabbatår.

* Elever og studerende i det meste af verden har ladet sig inspirere af Greta Thunberg. Hun var frontfigur, da millioner af mennesker fredag demonstrerede for klimaet i over 100 lande.

* Greta Thunberg er efterkommer af nobelprismodtager Svante Arrhenius, der i 1896 var den første forsker i verden, som regnede sig frem til CO2-udlednings drivhuseffekt - altså at CO2 er med til at holde på Jordens varme.

* Er diagnosticeret med aspergers.

Kilde: SVT, The Guardian

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: