Se dig for: Fejl gør togtur dyrere

Det kan blive en dyr fornøjelse, hvis du benytter Nordjyske Jernbaner, som fra søndag overtager store dele af regionaltrafikken i Nordjylland. Du kan dog få refunderet pengene

Fra på søndag bliver en togbillet fra København til Frederikshavn 85 kroner dyrere, hvis du ikke ser dig for.

 Det skyldes, at Nordjyske Jernbaner overtager den regionale togtrafik nord for Skørping fra DSB. Det skriver nordjyske.dk.

Overtagelsen af trafikken betyder flere afgange internt i Nordjylland med det lokale selskab men også færre direkte DSB-tog mellem Nordjylland og resten af landet. Og vælger du både at benytte DSB samt skifte til eller fra en af de hyppigere afgange med det lokale trafikselskab, stiger prisen.

Det betyder eksempelvis, at en direkte enkeltbillet på en af de få afgange med DSB fra Aarhus til Hjørring koster 232 kroner, mens den koster 277 kroner, hvis du skifter til Nordjyske Jernbaner.

En direkte DSB-tur fra Frederikshavn til København koster 453 kroner, mens prisen stiger til 538 kroner, hvis du også benytter Nordjyske Jernbaner.

Refunderer pengene
Det er dog ikke meningen, at det lokale trafikselskab skal fordyre turen. Der er tale om en fejl.

- Årsagen er en manglende konfiguration af DSB's billetsystem. Fra 22. august skulle det fungere. Indtil da må vi leve med, at systemerne ikke spiller helt sammen, siger salgschef hos Nordjyllands Trafikselskab, som driver Nordjyske Jernbaner, Mette Henriksen til nordjyske.dk.

Hun lover samtidig, at kunder kan få refunderet merprisen, hvis de henvender sig til selskabet. Det er dog ikke noget, trafikselskabet har annonceret med.

- Det har aldrig været intentionen, at passagererne skulle betale ekstra, lyder forklaringen.