Se Ekstra Bladet køre til Danmark uden kontrol

Grænsen er stadig pivåben

Se Ekstra Bladets tur over grænsen her (Video: Ernst Van Norde)

Nærmest på minuttet var politiet klar ved Frøslev, Padborg og Kruså, da Lars Løkke Rasmussen i går forsøgte at udvise handlekraft med kontrol på grænsen til Tyskland.

Syv-otte politibetjente ved hver af de tre store grænseovergange undersøgte ved stikprøvekontroller i løbet af mandagen pas eller kørekort i både udenlandske og danske biler.

Men kontrollen var tilsyneladende kun signalpolitik. For få kilometer derfra var grænsen lige så pivåben, som den har været siden 2001.

Leif og Karen mener, at det er symbolpolitik, når regeringen indfører grænsekontrol. (Foto: Ernst van Norde) Samfund - 4. jan. 2016 - kl. 19:26 Naboer til grænsen: Latterlig kontrol

Fire timer efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen meddelte, at han ville beskytte Danmark mod utryghed og uro ved at indføre grænsekontrollen, kørte Ekstra Bladet turen fra Jardelund i Tyskland til Sofiedal på den danske side af grænsen via vejen Zur Fehle uden at se skyggen af en dansk politibetjent.

Heller ikke på to andre veje langs den 70 kilometer lange landegrænse mødte Ekstra Bladet grænsekontrollen, og ved det sidste sted kunne politiet endda have fået forplejning i en grænsebutik.

Se Ekstra Bladet glide nemt og ubesværet over grænsen i klippet over artiklen

Se hvordan grænsen ved Padborg kontrolleres her (Video: Ernst Van Norde)

168 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere