Se hvor Danmark er placeret på listen over verdens rigeste lande

Ifølge en ny analyse er Danmark placeret efter både Sverige og Norge, som nummer 21 på listen over verdens rigeste lande

Danmark er placeret som det enogtyvende rigeste land i verden. Både Sverige og Norge ligger langt foran. (foto: POSSELT LÆRKE)
Danmark er placeret som det enogtyvende rigeste land i verden. Både Sverige og Norge ligger langt foran. (foto: POSSELT LÆRKE)

En analyse, der rangerer verdens lande på en liste fra de fattigste til de rigeste, er netop offentliggjort. Danmark placeres på listen som nummer 21 over de rigeste lande i verden, men både Sverige og Norge ligger langt foran.

Analysen er foretaget af Global Finance Magazine, på baggrund af data fra Verdens Banken og Den Internationale Valutafond. Svenskerne indtager plads nummer 17, mens Norge bliver rangeret som det sjette rigeste land i verden.

Listen er baseret på bruttonationalprodukt pr. indbygger, og beregnet efter hvert lands købekraftsparitet. Det betyder, at der er taget højde for leveomkostninger og inflationsrater i de forskellige lande.

Undersøgelsen er derfor et udtryk for, hvor meget den gennemsnitlige indbygger i det enkelte land tjener, holdt op i mod hvad det koster, at leve i landet.

Qatar er verdens rigeste land
Oliestaten Qatar indtager en klar førsteplads, med et bruttonationalprodukt pr. indbygger på $146.011. På anden pladsen finder vi Luxembourg med $94.167.

Det fattigste land i verden er Den Centralafrikanske Republik i Afrika med et bruttonationalprodukt pr. indbygger på blot $639,937.

32 kommentarer
Vis kommentarer