Se klippet: Bastilledagsparade afbrudt af komisk sammenstød

En flot festweekend i Paris led et komisk knæk, da to af deltagerne kolliderede midt i den årlige Bastilledagsparade. Se det her

Motorcyklister og heste farer på kryds og tværs - og så går det galt. (Video: AP)
Følg Samfund

110.000 politifolk sender Frankrig denne weekend på gaden, da landet søndag spiller finale mod Kroatien ved VM i fodbold og i dag, lørdag, fejrer den nationale Bastilledag. Begge begivenheder, der har trukket - og forventes at trække - mange hundredetusinder på gaden.

Sidstnævnte markerede franskmændene traditionen tro med en parade, hvor nogle af de mange uniformerede deltog. To af dem ville nok have ønsket sig et andet sted hen, da de pludselig, og ganske ufrivilligt, stjal blikfanget.

Det komiske uheld, som du kan se ovenfor, fandt sted midt under paraden på et tidspunkt, hvor både ryttere på hesteryg og motorcyklister for ind og ud mellem hinanden.

Skuldrene kunne de ikke nå, men et klap fik de uheldige implicerede da fra Frankrigs præsident og det øvrige publikum efterfølgende.

Sort dag
Det er imidlertid ikke mange franskmænd, der i dag kan tænke på den traditionelle nationaldag og festfyrværkeriet uden at huske de 86 mennesker, som blev ofre for et bilangreb i Nice den 14. juli 2016.

I maj blev en person knivdræbt og fire andre blev såret ved et angreb i et livligt område af Paris. Gruppen Islamisk Stat har taget skylden for begge angreb.

- Det er vores mål at få alle disse begivenheder til at forløbe roligt og forhindre, at festlighederne bliver ødelagt af tragedier, siger politichefen i Paris, Michel Delpuech.

Han siger, at myndighederne ikke har stået over så store begivenheder inden for få dage siden den 12. juli 1998, hvor 1,5 millioner euforiske fans søgte op på Champs Elysseés, efter at Frankrig vandt sit første verdensmesterskab.

Den følgende dag var der en ekstatisk parade med VM-holdet, og dagen efter igen kom nationaldagen med militærparader og fester over hele landet.

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU