Se kortet: Her ligger varmen og pruster

En meget hed front bevæger sig fra Spanien og op gennem Europa mod Danmark

Fronten bevæger sig videre op mod Holland og Tyskland i løbet af torsdagen, og videre ind over Danmark, fredag og lørdag. (Grafik/DMI)
Fronten bevæger sig videre op mod Holland og Tyskland i løbet af torsdagen, og videre ind over Danmark, fredag og lørdag. (Grafik/DMI)
Følg Samfund

Mens spanierne må døje med max-temperaturer på over 40 grader, så kan danskerne glæde sig over, at fronterne er på vej herop.

- Når den kommer op til Frankrig falder temperaturerne til 30 grader. Det er noget af den varme, der vil bevæge sig op imod os. Vi forventer, at max-temperaturerne i Frankrig vil stige til op over 35 i morgen, siger Klaus Larsen, vagthavende hos DMI.

Fronten bevæger sig videre op mod Holland og Tyskland i løbet af torsdagen, og videre ind over Danmark, fredag og lørdag.

Hen mod weekenden vil den sydeuropæiske varme dog have taget lidt af inden den når Danmark.

På den kolde side

- Højtrykket, der styrer det er desværre ikke helt stabilt, så allerede søndag er det på vej videre østover. Mandag ligger der et bælte med 35-40 fra Spanien henover Frankrig, Tyskland og hele Mellemeuropa, lyder det fra meteorologen.

Her bliver det supervarmt - men badetemperaturerne brrr...

Lørdag tager temperaturerne i Danmark et godt hop fra 27-28 og op mod tredive grader i de sydlige egne. Hovedsageligt i Sønderjylland vil man kunne passere de 30 grader.

- Typisk vil man rigtig mange steder i landet ligge på 27-30 grader, siger Klaus Larsen.

Kysterne er stadig plaget af det kolde havvand, og det er igen ved de østlige kyster, at det bliver et par grader koldere.

Ved Vestkysten bliver det dog noget varmere på grund af pålandsvinden.

Her kan du se vejrudsigten fra den 1.-5. juli

Køligere igen
Fortsætter de høje temperaturer efter lørdag?

- Nej, der kommer en front ind, så det er lidt usikkert om det kommer søndag eller mandag. Men alt efter, hvor hurtigt det kommer ind, så tror jeg trods alt, at det bliver over 20 grader.

- Den første prognose ligger stadig på 30 grader flere steder i landet, mens den nyeste prognose, der lige er kommet ind, ligger på 20-25 grader.

Så det bliver ikke over 28-30 grader i næste uge?

- Ikke i første omgang ihvertfald. Men der er noget, der tyder på, at varmen kommer til at bølge tilbage igen. Men så er vi ude over de ti dage jeg lige har prognoser for, lyder det fra meteorologen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+