Se kortet: Sådan er det gået med boligsalget i din kommune

Boligsalget i 2017 var generelt langt højere end året før. Se her hvordan det er gået i din kommune

Der bliver stadig solgt flere og flere huse hvert år i Danmark, viser opgørelse. Arkivfoto: Jan Sommer
Der bliver stadig solgt flere og flere huse hvert år i Danmark, viser opgørelse. Arkivfoto: Jan Sommer

Efter at boligmarkedet fik en gevaldig lussing under finanskrisen, har det langsomt arbejdet sig opad igen, og det har efterhånden nået samme højder som før krisen satte ind.

Det afspejler sig i antallet af solgte boliger, som sidste år i stort set hele landet var højere end i året forinden.

Men i modsætning til tidligere er det ikke i de store byer, at boligerne bliver revet væk.

Tværtimod har salget for alvor bevæget sig en smule ud af byerne.

- Man begynder nu at trække sig lidt ud af bykernerne i København og Aarhus, blandt andet fordi det er blevet for dyrt, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, til Ekstra Bladet.

Boligsiden.dk har samlet en opgørelse over antallet af salg i 2017 i forhold til tidligere år, hvor man kan se, at særligt kommuner som Ishøj i 2017 havde et stort antal nye navne på postkasserne.

På kortet herover kan du klikke dig rundt og se, hvor meget boligsalget er gået op eller ned i din kommune i forhold til året før.

- Det er nogle af de kommuner, der ligger lidt længere væk fra København, der har fået lidt mere vind i sejlene, mens det ved Aarhus er Odder. Og det er blandt andet, fordi priserne er blevet så høje i byerne, så kigger folk længere ud, forklarer hun.

Flytter langs motorvej og jernbane
Hun fortæller, at der også er en tendens til, at folk flytter ud langs transport-årer så som motorvejsstrækninger og jernbaner. Her har blandt andet Sorø på Midtsjælland set en vækst i tilflyttere.

Enkelte kommuner har også oplevet en tilbagegang i forhold til 2017, men det skal man ikke nødvendigvis se som en dårlig ting, siger Birgit Daetz.

- Hvis man for eksempel tager områderne nord for København som Gladsaxe og Gentofte, så er det ikke så mærkeligt, for det handler om, at det er blevet så dyrt at købe hus i de områder.

- Og hvis man for eksempel ser på Læsø og Samsø, er det værd at bemærke, at 2016 var et utroligt godt år for dem. Så hvis man sammenligner 2017 med 2014 og 2015, så ligger 2017 utroligt godt. Så det er ikke fordi, det var et dårligt år her. Det var bare et kanon år forrige år. Så her er man i virkeligheden bare kommet tilbage til normalen, siger hun.