Se læsernes klamme bille-fotos

Billerne indtager Danmark. Her er læsernes billeder

Klik på 'Næste' for at se flere billeder

Forleden skrev Ekstra Bladet om de vanvittigt irriterende rapssnudebillers hærgen hen over landet. Og nu har vi så fået syn for sagn. Se galleriet ovenover.

- Vores badedyr var meget attraktiv for de små bæster, og det var ikke til at være udenfor, skriver Rene Rasmussen fra Odense blandt andet.

- Jeg er ved at blive vanvittig. De bliver ved med at komme ind. Det er helt umuligt at blive fri for dem, siger Marianne Larsen, da hun i desperation ringer ind til Ekstra Bladet. Hun bor i øjeblikket i sin kolonihave på Amager i København.

- Jeg har i mit 52-årige liv aldrig oplevet noget lignende. Det er så ulækkert, og de har været her i en hel uge nu, lyder det.

Marianne Larsen har to gange haft besøg af en skadedyesbekæmper, som har givet de små kræ en ordentlig omgang gift.

- Men det hjælper jo ikke. De kommer bare igen. Aj. Nu kravler der to på mit køkkenbord, lyder det.

Ikke farlige

Billeplagen, som mange danskere har oplevet i de seneste dage er helt naturlig mener museumsinspektør Morten D. D. Hansen fra Naturhistorisk Museum i Århus. Han er bille-ekspert, men foretrækker at blive kaldt chefkratlusker, 'fordi det rent faktisk er det, han er', som han selv og hans kolleger siger.

- Vi får hvert år på denne tid henvendelser fra folk, der ikke kan forstå, at der er de sværme af biller, der pludselig slår sig ned. Først kommer henvendelserne fra det østlige Danmark og senere fra vest, siger Morten D. D. Hansen.

Han fortæller, at der er tale om de såkaldte blygrå rapssnudebiller.

- De lever af korsblomstrede blomster. Dertil hører raps. Der er klækket rigtig mange af dem, fordi de har haft fremragende forhold i år. Så sværmer de rundt og leder efter noget at æde, og så skal de finde et sted i jorden at overvintre, siger chefkratluskeren.

Selvom det er vildt ubehageligt at finde en bille i sin sommersalat, så er der ikke noget at være bange for.

- De gør ingen skade. Og så skal vi ikke klage. Havde vi været i Sydøsteuropa, havde det været græshopper eller malariamyg. Så sådan lidt insektprotein i salaten gør slet intet. De er bare en påmindelse om, at vi lever i en levende verden, siger Morten D. D. Hansen.

Bliv endelig ved med at sende læserfotos til os på 1224 (Koster alm. SMS-takst)  eller 1224@eb.dk. Husk at skrive dit navn og hvor billedet er taget.

1 af 5 (Foto: Brian Sørensen)
2 af 5 (Privatfoto fra Sydfyn)
3 af 5 Foto: Rene Rasmussen, Odense.
4 af 5 (Læserfoto)
5 af 5 (Foto: Brian Sørensen)
17 kommentarer
Vis kommentarer