Se, se – næsten helt uden spin

 

(Foto: Philip Davali)
(Foto: Philip Davali)

 

’En ideologisk og dermed politisk interessant ændring af Socialdemokratiets politik.’

Så klart sagde partiets formand, Mette Frederiksen, det i programmet ’Deadline’ på DR2 onsdag aften.

Og vel er det markant, at landets største parti uden filter ser virkeligheden i øjnene og erkender, at man tog fejl.

At partitoppen skulle have lyttet til sine egne Vestegns-borgmestre, der i 90’erne forsøgte at få partiet til at ændre kurs i udlændingepolitikken.

Som Herlevs tidligere borgmester Kjeld Hansen sagde til Ekstra Bladet torsdag:

’Overdanmark bad Underdanmark integrere de svageste udlændinge. Så tog det fine borgerskab hjem og klippede ligusterhækken. Jeg tilgiver ikke, at man bad Underdanmark løse integrationsopgaven. Folk som mig og Britta Christensen i Hvidovre fik en ordentlig langer, fordi vi ikke havde de rigtige meninger.’

DET UHYGGELIGE ER, at det er så sjældent, at man ser en politiker helt uden udenomssnak lægge sig fladt ned. 

Vi husker alle Helle Thorning gentage ’der kommer en god løsning i morgen’, som i virkeligheden betød: Vi tog fejl med hensyn til betalingsringen, den dur ikke.

ELLER HVAD MED Lars Løkkes straks-opbremsning, som ifølge ham selv betød, at man gjorde noget straks? Vi andre ved, at han lovede noget i valgkampen, han ikke kunne holde.

I dansk politik bliver alting pakket ind i spin. Det har politikerne dyrt betalte folk til. Fejl er noget, der skal serveres som en sejr eller i det mindste som en mindre brøler, end det er. Eller som andres brøler.

MAN SKAL NATURLIGVIS ikke være blind over for det meget veltilrettelagte forløb, hvormed Mette Frederiksen fik afleveret budskabet om den nye kurs.

Først gik Henrik Sass Larsen ud i Jyllands-Posten og sagde, at asylsøgerne skal sendes i lejre i nærområderne. Siden stillede Mette Frederiksen kritiske spørgsmål til Lars Løkke om netop indsatsen i nærområderne i Folketingets spørgetime onsdag. Og samme aften erklærede hun sig i ’Deadline’ enig med Sass Larsen og erkendte ved samme lejlighed den hidtil fejlslagne politik.

Jeg tror dog ikke, det var en del af planen, at ’Deadline’-vært Niels Krause-Kjær bragte Vestegns-borgmestrene på bane. Han stillede simpelt hen et godt journalistisk spørgsmål. Men der var ingen slingrekurs hos Frederiksen: Ja, borgmestrene havde ret, og hun og andre toneangivende i partiet skulle have lyttet til dem.

SÅ NEMT ER DET, når man siger sandheden. Helt uden spin.

For man kan vel ikke forestille sig, at de dyre drenge i Mette Frederiksens spin-bunker har siddet og kløet sig i håret og mumlet: … hvad fanden gør vi … det hele er et stort kaos med alle de flygtninge. Vi er selv medskyldige i problemerne med integration, og det er sgu svært at bilde folk noget ind, for de kan jo se med deres blotte øje, hvad der sker ude i kommunerne … NU HAR jeg det … vi siger SANDHEDEN!

Nej, det er da for ondskabsfuld en tanke. 

Lad os sammen nyde ærligheden.

Mens den er her.

1 af 2 
2 af 2 (Foto: Philip Davali)
55 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere