Se vejrudsigten: Sådan bliver din weekend

Det ustadige vejr tager også en pause i weekenden, hvilket giver plads til mere sol

(Video: DMI)

Mere sol, mindre regn og aftagende vind. Sådan kan DMI's prognose for vejret i weekenden kort sammenfattes, og der bliver god mulighed for at komme ud og nyde naturen – uden at blive regnet på.

Fredag får dog en blæsende start, men vinden aftager i løbet af dagen, og solen begynder at kigge frem. Det bliver varmest mod øst, oplyser DMI.

- Det bliver lidt pænere vejr de næste dage, end vi har været vant til. Der bliver plads til sol og temperaturer på 15-18 grader, siger vagthavende meterolog Mogens Rønnebæk til Ekstra Bladet.

Natten til lørdag klarer det op, og vinden stilner af. Lørdagens vejr vil minde meget om fredagens – bare med mindre vind.

- Vi får nogen sol, og der kommer kun få byger lørdag. I Nordjylland ser det ud til at holde tørt, og her kan det blive helt solrigt, siger Mogens Rønnebæk.

Søndag vil de østlige egne opleve lidt flere byger, mens den vestlige del af landet kan nyde godt af, at man ligge i læ af de norske fjelde, da vinden går mere i nord.

- Der kommer nogle enkelte byger især mod øst, men det bliver ikke det dominerende billede, fortæller vagthavende meterolog Mogens Rønnebæk til Ekstra Bladet.

Han forklarer, at temperaturen på mellem 15 og 18 grader er normalt for årstiden – og faktisk har de seneste dage været en smule varmere visse steder i landet

- Vi har ligge lidt lunt, selv om det har været meget ustadigt. I går blev der for eksempel målt 22 grader i de nordlige egne, forklarer han.

0 kommentarer
Vis kommentarer