Annonce:
Annonce:

Sebastian får 1200 tics i timen: - Jeg bliver ikke længere mobbet

Sebastian lider af Tourettes Syndrom, men nu har ny, dansk forskning hjulpet ham til at overvinde de op mod 1200 tics, han får hver time

Sebastian har i mange år kæmpet med Tourettes Syndrom. Her ses han som 11-årig. Nu har han endelig fået hjælp. Video: TV2/Lorry
Annonce:
Følg Samfund

Ufrivillige lyde, voldsomme bevægelser med hovedet og spontane sammentræk i ansigtet op til 1200 gange i timen.

I flere år har Sebastian Sørensen fra Farum lidt af invaliderende tics på grund af sit Tourettes Syndrom. I dag er han 16 år og har lært at undertrykke sine tics, så han næsten kan gå en hel dag uden ufrivillige udbrud.

Det skriver TV2/Lorry.

- Det er så fantastisk. Det betyder, at jeg kan gøre meget mere af det, jeg har lyst til, uden at være bange for, at folk dømmer mig, siger Sebastian Sørensen til TV2/Lorry.

Sebastian Sørensen er en af de unge Tourettes-patienter, som har fulgt et forløb på Touretteklinikken på Herlev og Gentofte Hospital, hvor han ved hjælp af benhård træning og viljestyrke har lært at undertrykke trangen til tics.

Forskere fra Herlev og Gentofte Hospital har som de første dokumenteret, at træningen er meget effektfuld, og børnene også har markant færre tics et år efter, at træningen er afsluttet.

Studiet bliver i de her dage præsenteret ved en international konference i København for folk, som arbejder med Tourettes Syndrom.

Se Sebastian kæmpe med sine tics i videoen over artiklen.

Sebastian fortæller til TV2/Lorry, at han ikke længere bliver mobbet, at han har fået en masse nye venner, og at han nu spille teater hver eneste dag, som han elsker. Før var han bange for at stå på en scene.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: