Secret Service i ny druk-skandale

Agenter på allerhøjeste topniveau involveret i biluheld ved Det Hvide Hus efter drukfest

Adskillige sikkerhedsbrud er blevet registret hos Secret Service i det seneste år. 
(Foto: AP)
Adskillige sikkerhedsbrud er blevet registret hos Secret Service i det seneste år. (Foto: AP)

NEW YORK, USA (Ekstra Bladet): Der skulle ikke engang gå en måned, før den nye direktør for Secret Service, Joseph Clancy, for alvor skulle få sved på panden.

Det sker efter, at det der burde være verdens mest professionelle agentbureau, igen er blevet involveret i en druk-skandale.

Flere agenter på allerhøjeste topniveau var nemlig i sidste uge hovedpersoner i et biluheld, hvor de kørte ind i en sikkerhedsbarrikade på Barack Obamas topsikrede bopæl. Det afslørede Washington Post onsdag aften.

Secret Service-ansatte blev sat til at gennemgå området omkring Det Hvide Hus, efter det 19. september i år lykkedes en krigsveteran at kravle over hegnet og ind i selve hovedbygningen. (Foto: AP) Plus De burde være låst inde for evigt

Hamrede ind i sikkerhedsbarrikade
Flere Secret Service-agenter havde været til en afskedsfest i Downtown Washington for flere agent-kolleger og vendte senere på aftenen onsdag d. 4. marts retur til Det Hvide Hus for at hente deres tjenestebiler. Regeringsbiler, som - ikke overraskende - ikke er tilladt at køre, hvis man har indtaget alkohol.

Angiveligt havde de to agenter ikke kun sat blinklysene til på bilens tag. De brød også gennem en sikkerheds-strimmel for derefter at hamre ind i en barrikade, der var sat i forbindelse med undersøgelsen af mistænkelig pakke, der var fundet på adressen tidligere på aftenen.

Se også: Mand er anholdt ved Det Hvide Hus med riffel i sin bil

Måtte ikke anholde fulde agenter
To agent-kolleger, der var på vagt den aften, skred ind og var i færd med at anholde de to agenter og for at sikre en alkoholtest. Men ifølge Washington Post fik de direkte ordre fra en overordnet om at lade dem gå.

- Vi er klar over anklagerne om tjenesteforseelse begået af to af vores medarbejdere, bekræfter talsmand Brian Leary overfor Washington Post, efter avisen har undersøgt sagen.

Secret Service har særligt det seneste år lagt navn til en lang række skandaler, hvor druk, hor, alvorlige sikkerhedsbrud og ren amatørisme har præget overskrifterne i medierne.

Se også: Secret Service-skandalerne: Sex, druk og mandehørm

Se også: Igen: Mand springer over hegnet til Det Hvide Hus

Brød alle regler
Episoden onsdag aften brød også adskillige sikkerhedsregler.

Ikke kun kompromitterede de to agenter den igangværende undersøgelse af den mistænkelige pakke. Men protokollen lyder, at vagterne om præsidentboligen skal slippe hundene fri eller sigte med deres våben på enhver civil chauffør, der bryder igennem en sikkerhedsbarriere.

I oktober 2013 blev en kvindelig bilist bl.a. skudt og dræbt, da hun brød gennem en sikkerhedsbarriere udenfor Det Hvide Hus.

Så sent som i september lykkedes det en mand at kravle over hegnet til Pennsylvania Avenue, hvorefter det lykkedes ham at komme helt ind i stueetagen af præsidentboligen, før en agent endelig fik stoppet ham.

Tidligere har sager afsløret, hvordan Obama kørte i elevator med en bevæbnet mand, hvordan agenterne drak i arbejdstiden og kompromitterede landets øverste chefs sikkerhed.

Joseph Clancy, der selv har været Secret Service agent i 27 år, blev udnævnt som ny direktør 18. februar i år efter, at Julia Pierson måtte gå af i oktober 2014 som følge af de mange skandaler.

Han har nu bedt Homeland Security om at undersøge sagen, mens de to agenter er blevet forflyttet til nye opgaver.

1 af 2 To berusede agenter bragede ind i en sikkerhedsbarrikade ved Det Hvide Hus. (Foto: AP)
2 af 2 Adskillige sikkerhedsbrud er blevet registret hos Secret Service i det seneste år. (Foto: AP)
8 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere