Annonce:
Annonce:

Sejlformand efter dødsulykke: Vi har problemer med blærerøve på jetski

Det er ikke blot i Københavns Havn, at der ræses på hurtiggående fartøjer

Her ses vandscootere race rundt i Københavns havn i sidste måned. Video: Privatoptagelser
Annonce:
Følg Samfund

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Det er ikke alene i Københavns Havn, at unge giver den gas på vandscooter eller jetski.

Det fortæller formand for Næstved Sejlklub, Torben Nielsen, som især har kendskab til området på det sydvestlige Sjælland og en af Østdanmarks mest populære badestrande - Lungshave Strand, der også er kendt som Enø Strand - ved Karrebæksminde.

Annonce:

- Mit indtryk er, at det særligt på varme sommerdage er et stort problem. Der er så nogen, som synes, at de skal ligge ved de kystnære områder. Mit indtryk af dem er, at de gerne vil vise sig for de mange gæster, der er på stranden. Det er jo ikke sådan, at de bruger de hurtiggående fartøjer til at sejle til en ubeboet ø. Nej, de vil hellere bruge tiden på at blære sig foran ofte tusinder af mennesker. Så ligger de dér og leger med en helt ekstrem hastighed, siger Torben Nielsen til Ekstra Bladet.

Mor til dræbt amerikaner: Min datter elskede København

Yngre mand i ulykke
Indtil videre er der ikke registreret uheld med vandscootere eller jetski ved Karrebæksminde. Men det er formentlig et spørgsmål om tilfældigheder. Til gengæld sejlede en speedbåd med voldsom fart direkte ind i en markeringsbøje ved kanalen ind mod Næstved for et par år siden og kvæstede en yngre mand.

Problemet med muskelbåde og jetski ud for Karrebæksminde har været udtalt i flere år. Og det er ifølge Torben Nielsen i takt med at maskinerne bliver større og større, at udfordringerne ved stranden stiger i takt med.

For det første er det larmen, der generer gæsterne ved stranden og beboerne i sommerhusområdet. Men der er også den akutte fare ved, at der er folk i vandet, som svømmer, der risikerer at få en båd over sig med 100 km/t.

Annonce:

Pape indkalder til møde om vanvidssejlads: Åben for forslag

- Derfor er der sat nogle gule søafmærkningsbøjer op for nogle år siden, hvor det er meningen, at sejlere skal holde sig uden for, forklarer Torben Nielsen.

For let at få kørekort
Også Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har været på vandet ved Karrebæksminde og har givet bøder til flere. Men som oftest - ifølge Torben Nielsen - er de unge væk, inden politiet når frem.

- Det er jo ikke sådan, så de sejler ind og blander sig med os andre på marinaen.

Ifølge Torben Nielsen er der to ting, som gerne må gøres hurtigst muligt. Han ser gerne, at der indføres krav om nummerplader på alle hurtiggående både. På den måde kan den pågældende ejer ikke slippe for en henvendelse ved, at personen, som sejler bare speeder op og flygter.

Annonce:

24-årig dræbte to unge kvinder: Det var hans første tur på vandscooter

For det andet synes Torben Nielsen, at der skal gøres noget ved de krav, der stilles, når man vil erhverve sig et kørekort til en speedbåd.

- Som det er i dag, er der ikke sammenhæng mellem kvalitet og indhold i den uddannelse, der er forbundet med at få et speedbådkørekort og så den kendsgerning, at man kan sætte sig på en maskine, der kan sejle 100 km/t, siger Torben Nielsen.

Torben Nielsen anslår, at der i de senere år har været problemer med unge på hurtige maskiner ud for Karrebæksminde mindst 14 dage i løbet af sommeren.

Politiet advaret inden dødsulykke: Her er deres svar

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: