Seks fejl du laver, når du går i bad

Vi vasker os efter bestemte rutiner og ideer. Men en ny undersøgelse viser, at mange vaskemyter skal aflives.

Undersøgelse dræber en række myter, som du sikkert er hoppet på, når du hopper i bad. Foto: Colourbox
Undersøgelse dræber en række myter, som du sikkert er hoppet på, når du hopper i bad. Foto: Colourbox

Med søvndyssende øjne og jernlodder hængende på øjenlågene, vralter vi om morgenen til badeværelset for at vaske os rene til dagens udfordringer. Det varme vand løber ned over ryggen, og det kan være svært at løsrive sig fra bruserens kælende stråler. Men en ny undersøgelse foretaget af en række førende dermatologer i USA viser, at vi vasker os helt forkert. Huffington Post har sammenfattet en række af disse myter.

Her følger seks generelle myter, som skal aflives.

Myte et: Det er bedre at vaske sig med vaskeklude end ren sæbe.
Ifølge en undersøgelse tror næsten halvdelen af dem, der deltog i undersøgelsen, at ren sæbe er fyldt med bakterier. Dette er dog ikke tilfældet. Ren sæbe flytter ikke bakterier videre til din hud. Faktisk er det lige modsat. Det er vaskesvampene, som transporterer bakterier. Døde hudceller strander i svampen.

Myte to: Varmt vand er bedst.
Dermatologer anbefaler ikke, at du tager varme bade. Du skal derimod bruge lunken vand, mener Debra Jaliman, der NYC-dermatolog. Det varme vand fjerner det naturlige olie i kroppen.

Myte tre: Jo længere bad desto bedre.
Det er okay, at nyde et langt bad en gang imellem, men det er ikke, hvad der er bedst for din hud. Lange bade kan tømme din hud for sin naturlige olie - ligesom varme bade.

Myte fire: Vandtemperaturen påvirker dine porer.
Du har måske lært, at koldt vand lukker dine porer, mens varmt vand åbner dem. Men ifølge Dermatologen Tsippora Shainhouse  er porens størrelse genetisk og vil ikke lade sig påvirke af et koldt eller varmt bad.

Myte fem: Du burde gå i bad om morgen.
Det er egentlig et spørgsmål om personlige præferencer. Koldt vand om morgen kan hjælpe dig med at vågne op. Men dermatologen Joel Schlessinger anbefaler, at du går i bad om aftenen, så du kan vaske gruppen ren for de bakterier, du har samlet sammen i løbet af en dag.

Myte seks: Du skal gå i bad hver dag.
Ligesom at tage for lange bade kan det udtørre din hud, hvis du går i bad hver dag. David Bank anbefaler, at man kun går i bad tre gange om ugen. Derudover burde du ikke vaske dit hår hver dag, da det fjerner de naturlige olier. Det eneste du skal vaske er armhulerne, fødderne og andre beskidte og undgå sæben hver gang.

Ved du i øvrigt overhovedet, hvordan man spiser et æble? Du har sikkert gjort det forkert hele livet - se her, hvordan det skal gøres.

60 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere