Seks såret i raketangreb i Bagdad

Der har søndag været endnu et raketangreb nær den amerikanske ambassade i Den Grønne Zone i Bagdad

Der har været voldsomme uroligheder i Irak og Iran siden general Qassem Soleimani blev dræbt af USA i fredags. Få et overblik over situationen. Video: Henrik Houlberg

Søndag har der igen været et raketangreb i Den Grønne Zone i Bagdad, nær den amerikanske ambassade.

Det oplyser øjenvidner til nyhedsbureauet AFP.

Det irakiske militær oplyser ifølge Reuters, at der i alt er blevet affyret tre raketter. To af dem ramte nær den amerikanske ambassade i Den Grønne Zone, mens en øvrig raket slog ned i det nærliggende Jadriya-området.

Tidligere oplyste Reuters, at der var blevet affyret seks raketter, men det er nu nedjusteret til tre.

Det amerikanske militær oplyser ifølge Reuters, at to amerikanske medlemmer af forsvaret er blevet såret i angrebet. Ingen af de to personer skulle dog være alvorligt såret.

Politikilder oplyser ifølge Ritzau, at der i alt er seks sårede personer, men der er endnu ingen oplysninger om nationalitet på de øvrige sårede.

Lørdag advarede den iranskstøttede shiamilits Kataib Hizbollah de irakiske sikkerhedsstyrker om, at de søndag skulle holde sig mindst en kilometer fra amerikanske baser.

Der er dog endnu ingen oplysninger om, hvem der står bag angrebet søndag.

Krig & katastrofer Raketter rammer luftbase og Bagdads grønne zone

Amerikansk gengældelse
Samtidig med nyheden om angrebet nær den amerikanske base har den amerikanske præsident, Donald Trump, netop lavet et opslag på Twitter, hvori han skriver, at USA vil svare hårdt igen, hvis Iran angriber et amerikansk mål.

'Skulle Iran angribe nogen amerikansk person eller mål, vil USA hurtigt og fuldt gengælde angrebet, og måske på en uproportional måde,' skriver præsidenten i opslaget.

Foto: Ritzau Scanpix Samfund Trump advarer Iran: Vi har udset os 52 mål for angreb

309 kommentarer
Vis kommentarer