Seks sexede super-heltinder sejrede i solen

København er blevet erobret af tusindvis af superhelte

Foto: Anthon Unger
Foto: Anthon Unger

Titusindvis af unge tegneserie-fans samles denne weekend i Forum til 'Comic Con Copenhagen'.

Blandt dem er et meget højt antal såkaldte 'cosplayere' som på trods af deres superkræfter flygtede fra den lumre koncerthal og ud for at nyde solen - og opmærksomheden fra nysgerrige turister og københavnere, som syntes, det var sødt, sjovt og sexet, at byen lignede noget fra et tegneserieunivers.

Cosplay - en sammensætning af ordene 'Costume' og 'Play' er form for ny form for performancekunst, hvor deltagerne optræder som helte fra tegneserier, computerspil og superheltefilm.

Joy: Jeg er en hot kriger

Joy Thorsen, 22 år, Brønshøj

Den 22 år Joy Thomsen fra Brønshøj var lørdag eftermiddag en meget vellykket og ombejlet 8.500 år gammel prinsesse Kida af Atlantis.

- Jeg har fået mange blikke. Folk vender hovedet 180 grader. Enkelte spørger, om jeg fryser. Det gør jeg ikke, for jeg er en hot kriger - en warrior-prinsesse, forsikrede hun.

- Det skønne ved at være klædt ud er at man kan vise sin kreativitet udadtil i stedet for at holde det i sig. Og så er her et fedt sammenhold med andre underlige mennesker her, grinede hun.

Superskruk halvnøgen superhelt i metalbikini

Amalie Mannov, 27 år, sygeplejerske


- Jeg kan bare godt lide at klæde mig ud - især når jeg kan være halvnøgen og kan nyde solen, grinede den 27-årige Amalie Mannov udklædt i en særlig metalbikini i rollen som Slave Leia-prinsessen fra Star Wars.

Hun fortalte, at selv om hun er ’superskruk’ - smittet af søsteren, som har fået en baby, så kunne ingen mandlige superhelte-prinse lørdag score prinsessen.

- Jeg rejser en del, så har ikke tid til det. Og jeg gider ikke, fastlog hun.

- Sig det ikke til min kæreste

Frederik Uldbjerg, 26 år, København

Slave Leias ven, Frederik Uldbjerg, udklædt som Darth Wader fra Star Wars havde købt sin mundering for 6000 kroner fra Kina.

- Men sig det ikke til min kæreste, som jeg lige er flyttet sammen med. Det svarer jo til en hel S.U., tyssede han.

- Det passer til mine lange ben

Cecilie Klarskov, 25 år, København

Det 24-årige tegneserie-nørd og supergirl Cecilie Klarskov udfoldede for kun anden gang sin røde kappe offentligt.

- Jeg har selv syet kostumet, så det særligt passer til min ret korte overkrop og mine meget lange ben og jeg er så heldig, at min forlovede arbejder i Stof2000, så jeg kan få rabat, sagde Cecilie Klarskov - til skuffelse fra nogle mandlige fans, som kort forinden havde fået taget selfies-fotografier med den smukke heltinde.

Anna: Fyrene giver mig komplimenter

Henriette Edske Christensen, 19 år, Vanløse


- Jeg har mødt vildt mange søde små piger, som er glade for mig, for jeg er Anne fra Frost. De råber 'Annaaa' og vil have taget billeder med mig - og også fyrene giver mig komplimenter, sagde den 190 cm høje rødblonde skønhed i hjemmesyet kjole.

Catwoman: Pas på pisken

Randi Mølmark, 25 år, København


- Det er sjovt at gå rundt i byen sådan og det synes folk også. Folk er vildt søde og smilier. De tør nok ikke andet. Pas på pisken, advarede hun i et grin.

- Ingen tør berøre en catwoman

Nuka Motzfeld, 18 år, Albertslund

- Vi får mange komplimenter, men ingen går over stregen i disse 'me to'-tider, sagde Nuka Motzfeld.

- Måske fordi inden tør genere eller berøre en catwoman af frygt for at blive flået.