Seksårig på flugt gennem Danmark med brækket ben: Nu er rejsen slut

Nourans familie flygtede fra Syrien til Sverige. På vejen gennem Danmark sprang de ud af et vindue, for at flygte fra politiet

Bærende på sin seksårige datter, Nouran, går Eihab Ahmed i land i Rødby (Foto: Per Rasmussen)
Bærende på sin seksårige datter, Nouran, går Eihab Ahmed i land i Rødby (Foto: Per Rasmussen)

En måned på flugt.

Så lang tid tog det familien Ahmed at flygte fra Assad og Islamisk Stat i Syrien til tryghed i Sverige. På deres vej flygtede familien gennem Danmark.

Ekstra Bladets udsendte fotograf forevigede Eihab Ahmed, der bar sin seksårige datter, Nouran, på skuldrene, da de ankom til Rødby med færgen fra Puttgarden.

Familien var flygtet til Tyrkiet, havde krydset Middelhavet og rejst gennem Europa med tog, før de søndag aften gik i land i Danmark. Det tog dem en måned, men for seksårige Nouran, må turen havde føltes som meget længere.

Men nu er rejsen endelig slut for den seksårige syrer og hendes familie.

Brækkede benet i Tyrkiet

På et asylcenter i Malmø sidder Eihab Ahmed med sin seksårige datter. Hendes fod er hævet og pakket ind i gips. Hun hoster, og vrider sig i smerte.

Den lille pige er kommet til Sverige. (Foto: Fredrik Samuelson/Kvällsposten)
Den lille pige er kommet til Sverige. (Foto: Fredrik Samuelson/Kvällsposten)
 

- Men hun er i live, siger Eihab Ahmed til den svenske avis Kvällsposten.

Han fortæller til avisen, at Nouran brækkede benet, kort efter at familien var nået over grænsen til Tyrkiet. Hun blev ramt af en bilist i byen Gaziantep i det sydlige Tyrkiet, og har måtte flygte gennem Europa på skuldrene af sin far.

Selv om politiet så familien Ahmed flygte, undlod de at stoppe dem (Foto: Per Rasmussen)
Selv om politiet så familien Ahmed flygte, undlod de at stoppe dem (Foto: Per Rasmussen)
 

Sprang ud af et vindue

I Danmark indlogerede politiet familien på et hotel i Rødby. Eihab Ahmed fortæller til Kvällsposten, at familien flygtede fra hotellet, fordi politiet ville tvinge dem til at søge asyl i Danmark.

- Politiet var hårdhændede, og ville tvinge os til at få taget fingeraftryk. De gjorde bare deres arbejde, men det var en speciel situation. Vi var i krise og ville til Sverige, så vi flygtede ud af et hotelvindue for at undgå at blive registeret, siger Eihab Ahmed til Kvällsposten.

Selv om politiet så familien flygte, gjorde de ingenting, fortæller han til avisen.

Gik fra Rødby til København

Familien kravlede ud af vinduet, og begyndte at gå mod København. De tilsluttede sig en større gruppe flygtninge, og gik langs et jernbanespor.

Familien Ahmed gik 188 kilometer fra Rødby til København, fordi de ville flygte videre til Sverige (Foto: Per Rasmussen)
Familien Ahmed gik 188 kilometer fra Rødby til København, fordi de ville flygte videre til Sverige (Foto: Per Rasmussen)

- Vi gik i mange timer. Jeg bar Nouran på mine skuldre, og jeg var helt udmattet, siger Eihab Ahmed.

Kl. 7 mandag morgen ankom de med tog til Malmø, hvor de nu har søgt asyl.

Foto: Per Rasmussen Samfund - 9. sep. 2015 - kl. 07:12 Lovligt og ulovligt: Danskere strømmer til for at hjælpe flygtninge

Tak til Danmark og Europa

Målet for familien var at komme til Sverige, og Eihab Ahmed er taknemmelig for, at det er lykkedes familien at komme i sikkerhed.

- Tak Sverige, tak Danmark, Tyskland, tak allesammen, og tak til Europa, vi er så glade for at være her, siger han til Kvällsposten.

Nu vil familien forsøge at starte deres liv forfra i Sverige, og blive en aktiv del af samfundet.

- I er venlige i Sverige og I har hjulpet os. Vi vil starte forfra her og finde jobs og blive en del af samfundet. Jeg var skodesigner i Syrien og vil gerne fortsætte med det, måske i Stockholm eller Malmø, siger Eihab Ahmed til Kvällsposten.

1 af 3 Flygtninge på flugt fra politiet ved Rødbyhavn. Omkring hundrede gik langs jernbanesporet nord på. (Foto: Per Rasmussen)
2 af 3 
3 af 3 Bærende på sin seksårige datter, Nouran, går Eihab Ahmed i land i Rødby (Foto: Per Rasmussen)
179 kommentarer
Vis kommentarer