Seksuelle minoriteter: Politiet negligerer hadforbrydelser

Hadforbrydelser mod LGBT-personer sker oftere, end politiets tal viser. Anmeldelser tages ikke altid seriøst

Et mønster tegner sig af, at politiet ikke tager sager om hadforbrydelser alvorligt nok.

Sådan lyder det fra LGBT Danmark, der repræsenterer lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner, oven på offentliggørelsen af en ny rapport om hadforbrydelser fra Rigspolitiet.

- Politiet taler nærmest folk fra at anmelde hadforbrydelser.

Det siger Ask Ulrich Petersen, talsperson for hadforbrydelser i LGBT Danmark, der endnu ikke har læst Rigspolitiets rapport.

LGBT Danmark har dog ikke en opgørelse over, hvor ofte politiet ifølge talspersonen selv ikke tager hadforbrydelser alvorligt.

I alt blev 198 udsat for en hadforbrydelse i 2015, viser Rigspolitiets tal. Heraf var 31 rettet mod homoseksuelle eller transpersoner.

- Men det er ikke realistiske tal, siger Ask Ulrich Petersen om opgørelsen.

Han tror, at problemet med at tage anmeldelserne alvorligt ligger hos politiet på gadeplan - og ikke længere oppe i systemet.

Rigspolitiet vurderer også i rapporten, at der sandsynligvis var et ukendt antal hadforbrydelser i 2015, som ikke blev anmeldt.

Rigspolitiet tager derfor LGBT Danmarks oplevelser til efterretning. Det oplyser politiinspektør Jørn Kjer fra Rigspolitiets Nationale Forebyggelsescenter.

Spørgsmål: Du afviser altså ikke direkte kritikken fra LGBT?

- Det kan jeg jo ikke sige. Det er deres opfattelse, og så er det jo nok sådan, det er. Jeg håber ikke, at man bliver afvist som sådan, men hvis der er noget, vi kan gøre anderledes, vil vi kigge på det, svarer Jørn Kjer.

13 kommentarer
Vis kommentarer