Sekunder senere kolliderer de

Årsagen til kollision mellem to fragtskibe skal nu undersøges nærmere

- Jeg forventede ikke det her, første gang jeg var ude at se på både i kanalen, siger Alex Stewart om sammenstødet mellem de to skibe, som du kan se her. Video: AP/Newsflare
Følg Samfund

Canadiske Alex Stewart fik sig noget af en overraskelse, da han 11. juli var taget til Welland-kanalen ved grænsen mellem USA og Canada for at kigge på skibe.

Hvad der skulle have været en rutinemanøvre gik nemlig fuldstændig galt, og det resulterede i et langsomt, men uundgåeligt sammenstød mellem fragtskibene 'Florence Spirit' og 'Alanis' for øjnende af det måbende vidne, skriver canadiske CBC.

- Jeg forventede ikke det her, første gang jeg var ude at se på både i kanalen, siger Alex Stewart til AP om sammenstødet, som han fangede på video.

De to skibe var lastet med henholdsvis kul og reservedele til vindturbiner, da uheldet indtraf. Ingen personer kom til skade ved sammenstødet, ligesom der heller ikke var nogen former for udslip fra de to skibe, oplyser Jean Aubry-Morin fra den lokale søfartsmyndighed, St. Lawrence Seaway Management Corporation.

Han beskriver det som et 'sjældent' uheld og oplyser, at myndighederne nu undersøger årsagen til sammenstødet nærmere.

- Vi ved ikke, om det er en mekanisk fejl på et af fartøjerne, sandsynligvis på Florence Spirit, eller om det skyldes et problem med at manøvrere. Det er for tidligt at sige, udtaler Jean Aubry-Morin.

Den 43 kilometer lange Welland-kanal forbinder to af Nordamerikas store søer, Lake Ontario og Lake Erie.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Ifølge St. Lawrence Seaway Management Corporation var sammenstødet mellem de to fragtskibe 'sjældent', men det sker alligevel med jævne mellemrum, at store skibe er involveret i kollisioner. Det kan du se flere eksempler på herunder:

Her smadrer containerskibet Milano Bridge ind i flere kraner, da det skal lægge til kaj i sydkoreanske Busan. Video: Twitter/Michael Seafarer

Grimt sammenstød: Containerskib sejler ind i kran

Bagenden af det ene skib blev sprættet op op seks personer blev kvæstet, da to krydstogtskibe fra selskabet Carnival Corporation kolliderede ud for Mexicos kyst i december 2019. Video: AP.

Krydstogtskibe i kollision: Seks kvæstede

Her smadrer et stort krydstogtskib en havn i Honduras under indsejling. Video: ViralHog.

Krydstogtskib påsejler havn i fuld fart

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.