Selskaber erkender billet-rod: Vi er langt fra i mål

Trafikselskaberne i Danmark vil fortsat arbejde for at få harmoniseret billetpriserne på tværs af landet.

De har haft siden 2009 - trafikselskaberne, togoperatørerne og Metroselskabet - når det gælder arbejdet med at få skabt nogenlunde ensartede billetpriser i den kollektive trafik på tværs af landet.

Men det er endnu ikke lykkedes, og det har onsdag fået Statsrevisorerne til at rette kritik af forløbet.

Statsrevisorerne konstaterer, at operatørerne kun har "ringe incitament til at blive enige om fælles, landsdækkende takster", men arbejdet vil fortsætte, fastslår Trafikselskaberne i Danmark i en pressemeddelelse.

- De regionale trafikselskaber har, som det fremgår af rapporten, løbende arbejdet med harmonisering og forenkling af taksterne. Men som det også fremgår af rapporten, er vi langt fra i mål, anfører formand for Trafikselskaberne i Danmark, Morten Andersen.

- Hvis vi skal videre, og det skal vi, forudsætter det et tættere samarbejde mellem staten, togoperatørerne og de regionale trafikselskaber, samt deres ejere, som er kommunerne og regionerne, skriver han.

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) har på baggrund af beretningen indkaldt trafikselskaberne til et møde, hvor de skal redegøre for, hvordan de vil komme videre.

- Hos trafikselskaberne ser vi gerne, at vi bliver i stand til at udvikle den kollektive trafik, så den bedst muligt imødekommer kundernes ønsker og behov på tværs af landet, understreger Morten Andersen og fortsætter:

- Transportministeren kan regne med et konstruktivt samarbejde med trafikselskaberne om dette vigtige arbejde.

1 kommentar
Vis kommentarer