Selv i New York ved man, at Danmark har de flotteste piger og alle er glade...

Mød Bodil, Herb og Sylvia på The Danish Home i New York - hvor man hylder Dronning Margrethe men ikke aner, hvem Lars Løkke Rasmussen er

CROTON-ON-HUDSON, NEW YORK (Ekstra Bladet): Er Lars Løkke Rasmussen konsul eller musiker? Hedder vores tidligere statsminister Helga til fornavn, hvorfor er Prins Henrik en idiot, og hvem pokker er Michael Laudrup?

Når man har boet over 50 år i USA, har rundet de 85 år og er blevet amerikansk statsborger er der måske ikke noget at sige til, at man kan miste fornemmelsen af livets gang i Dannevang - eller glemme et par strofer af den danske nationalsang.

Sådan er det for Bodil Drescher Olsen, født dansker men bosiddende på det danske plejehjem The Danish Home i New York. Et ældrehjem oprindeligt kun for danske efterkommere.

– Jaj ælsker daj, afprøver Sylvia sit danske, men kan ikke helt huske, hvad det egentlig betyder. Til stor morskab for Bodil. Plus Et stykke med dansk - tæt på New York

Alle er glade og venlige
Det er her, ca. 1 times kørsel nord for Manhattan, at fuldblodsdanskere som Bodil og danske efterkommere som Herbert, Sylvia og Erik stolt fejrer både Grundlovsdag, Fastelavn og ikke mindst Dronningens fødselsdag med Dannebrog, smørrebrød, frikadeller og wienerbrød på menuen.

– Folk i Danmark er helt særlige. Alle er glade og ser venlige ud. Danskerne er stolte af at være danskere. Det er amerikanerne ikke. De brokker sig hele tiden, og der er så mange racemæssige problemer i USA. Folk synes mere tilfredse med sig selv i Danmark, lyder vurderingen fra 85 årige Herbert ' Herb' Mathiassen, der er tredje generations dansker og beboer på The Danish Home.

93-årige Sam: De smukkeste kvinder
I dag er fuldblodsdanskere som Bodil og danske efterkommere som Herb en uddøende race, men selvom man aldrig har sat fod i Danmark, kan man jo godt være blevet begejstret over det lille land mod nord:

- Alt er skønt i Danmark. Alt, råber den 93-årige italienske efterkommer Sam, der også bor på Det Danske Hjem - for nogen en helt lille version af Disneyland.

- Og Danmark har nogle af smukkeste kvinder... Men det er jeg blevet for gammel til at tale om, tilføjer han. 

Tag med på visit på The Danish Home i New York i EKSTRA-artiklen ovenfor og se i TV-klippet, om Bodil opklarer mysteriet om, hvem 'Luksus Lars' egentlig er...

1 af 3 Kongefamilien er i høj kurs på Det Danske Hjem i New York. (Foto: Thea Pedersen)
2 af 3 En lille version af Disneyland kalder nogen The Danish Home, der er fuld af danske nips. (Foto: Tue Hoé)
3 af 3 Kontoret på The Danish Home, hvor Erik Andersen styrer hjemmets gang og beboere. (Foto: Thea Pedersen)
23 kommentarer
Vis kommentarer