Selvmordsbombernes sidste 'hilsen': Læger afslører granatsplinter fra terror-ofrer

Billeder af blodige og krøllede metalstykker fra terror-ofres kroppe er i dag blevet vist frem på et belgisk hospital

Fragmenter, der er opereret ud af terror-ofres kroppe, blev i dag vist frem til den belgiske konge og dronning. Foto: ZUMA Press
Fragmenter, der er opereret ud af terror-ofres kroppe, blev i dag vist frem til den belgiske konge og dronning. Foto: ZUMA Press

Rædselsvækkende billeder viser blodige stykker af metalsplinter, læger har fjernet fra de sårede efter terrorangrebet i Belgien i starten af ugen.

Billederne af fragmenterne blev vist frem, da belgiske Kong Philippe og Dronning Mathilde i dag besøgte de overlevende på Gasthuisberg hospital i Belgien.

På billederne kan man se både skurer og krøllede metalstykker i flere størrelser, som alle er blevet opereret ud af ofrenes kroppe.

Metalstykkerne stammer fra de bomber, der i tirsdags sprængte i både Bruxelles lufthavn og metro. Det vurderer lægerne, der samtidig har bekræftet, at der gemte sig både glas, søm og skruer i de formentlig hjemmelavede bomber.

Så voldsomt så det ud i lufthavnen, da bomberne var sprunget

(foto: E-PRESS PHOTO.COM) Terror - 22. mar. 2016 - kl. 21:43 Bruxelles bomber indeholdt glas, søm og skruer

Ikke ualmindeligt
Ifølge Erik Krogh Lauritzen, ingeniør med speciale i blandt andet sprængning og eksplosionsteknik, er det ikke ualmindeligt, at man putter metalfragmenter i sprængstoffer.

Så kan de nemlig forvolde meget mere skade.

- Det er en gammel teknik at putte fragmenter i sprængstoffer, som man har brugt siden krudtet blev opfundet. Og det bruger man også i mange moderne våben, hvor man blander stålkugler i sprængstoffer for at slå folk ihjel, siger han til Ekstra Bladet.

- Når man putter metalstumper i sprængstoffer, så bliver stumperne accelereret ud med en helvedes fart, når sprængningen sker. Og det er udelukkende beregnet til at slå folk ihjel.

 

Afhænger af afstanden
Hvor farlige bombefragmenter er varier meget af afstanden, fortæller Erik Krogh Lauritzen. Modsat trykvirkningerne kan de nemlig nå rigtig langt.

- Det er ligesom projektiler, der trænger ind i kroppen. Hvor farligt det er afhænger af, hvor langt man er fra dem. De bliver kastet mange meter væk fra bomben. Ude hvor trykvirkningen måske ikke er så høj, der kan du blive ramt af alle de her bombefragmenter, der kommer med stor hastighed. Og de kan altså være dødbringende, siger han.

Flere døde og sårede
Omkring 300 mennesker blev såret efter attentaterne tirsdag morgen, og 34 er nu døde efter de tre bomber sprængte. Tallet forventes fortsat stigende.

Blandt de sårede var blandt andet stewardesse Nidhi Chaphekar, der overlevede angrebet angiveligt med forbrændinger på store dele af sin krop og en brækket fod. Hendes billede i en ødelagt gul uniform blevet taget lige efter angrebet og gik hurtigt verden rundt.

Fordi terroristerne kom søm og skruer i deres hjemmelavede bomber, er 61 personer fortsat i så kritisk tilstand, at myndighederne frygter et stigende dødstal. Foto: RTL Belgium Terror - 24. mar. 2016 - kl. 12:35 Dødstallet kan stige efter terrorangreb: Flere kritisk såret

 

49 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere