Annonce:
Annonce:

Senatets retsudvalg har godkendt Kavanaugh

En FBI-undersøgelse af beskyldninger mod Kavanaugh ventes indledt trods godkendelse.

Vrede borgere - fortrinsvis kvinder - marcherede mod højesteretsbygningen tildigere i dag i protest mod Brett Kavanaughs udnævnelse (Video: AP)
Annonce:
Følg Samfund

Senatets retsudvalg har ved en afstemning fredag godkendt nomineringen af Brett Kavanaugh med 11 mod 10 stemmer.

Men en række medlemmer af udvalget har lagt op til, at en afstemning i hele Senatet udsættes en uge, så der bliver mulighed for en undersøgelse af Kavanaugh, der er blevet beskyldt for at have begået seksuelle overgreb på en kvinde i 1982.

Den nye situation kom i stand i dramatiske minutter før afstemningen, da den republikanske senator Jeff Flake efter intense drøftelser med demokrater, opfordrede til en FBI-undersøgelse af beskyldningerne mod Kavanaugh i næste uge.

- Vi vil nu drøfte en FBI-undersøgelse med de ledende republikanere i Senatet, siger den republikanske senator John Cornyn til Reuters. Han siger, at han ikke selv tror på, at en FBI-undersøgelse vil bringe noget nyt frem.

Annonce:

Det dramatiske møde med afstemningen fandt sted dagen efter en høring, hvor psykologiprofessor Christine Blasey Ford i en høring i senatsudvalget fortalte, at Kavanaugh forgreb sig på hende til en fest i 1982, da hun var 15 år, og han var 17.

Den nu 51-årige Ford beskriver overgrebet som et forsøg på voldtægt. En ven af Kavanaugh deltog i overfaldet, som kvinden flygtede fra.

Senatets retsudvalg havde i mange timer før afstemningen en ophedet og hård diskussion om Ford og Kavanaugh.

Senator Dianne Feinstein, der er demokrat fra Californien, sagde, at hun aldrig har set en nomineret opføre sig som Kavanaugh gjorde under torsdagens høring. Hun sagde, at han overfusede flere senatorer, der stillede spørgsmål til ham.

Kavanaugh var tydeligt påvirket under høringen.

- Min familie og mit navn er blevet ødelagt på grund af anklager mod mig, sagde Kavanaugh, der adskillige gang var på grådens rand under høringen, mens han også fremsatte ophidsede anklager mod sine modstandere.

Præsident Donald Trump siger, at han har forståelse for, at republikanske senatorer er gået med på kravene fra demokraterne, og at han siger, at det er op til Senatet at håndtere sagen.

Fredag blev dusinvis af vrede demonstranter anholdt, da de protesterede mod udnævnelsen af Brett Kavanaugh som højesteretsdommer (Video: AP)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

DAGENS EB+

Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: