Sender børn hjem fra skole hvis de ikke er vaccineret

I Italien bliver eleverne nu sendt hjem hvis de ikke kan bevise, at de er blevet vaccineret

Modelfoto: Shutterstock
Modelfoto: Shutterstock

En ny lov i Italien betyder, at alle skoleelever under seks år kan blive nægtet adgang til deres skole, vuggestue eller børnehave, hvis de ikke har papirerne på deres vacciner i orden.

Mæslinger er en af de mest smitsomme børnesygdomme overhovedet. Arkivfoto: Colourbox Sundhed Nyt tilfælde af mæslinger i Danmark

Forældrene til elever over seks år og op til 16 år vil få en bøde på op mod 3700 danske kroner, hvis de ikke kan bevise, at barnet er vaccineret.

Det skriver blandt andre BBC.

Den nye lov er blevet indført i forbindelse med de seneste års stigning i antallet af mæslingeudbrud i Europa.

Modelfoto: Shutterstock Videnskab & teknik Kæmpe dansk studie afliver vaccine-myte

Lige nu ligger antallet af MFR-vaccinerede børn i Italien på 80 procent. Målet er at ramme WHO’s anbefalede 95 procent.

- Ingen vaccine, ingen skole, beskriver den italienske sundhedsminister Giulia Grillo helt kort loven, der har fået navnet Lorenzin-loven efter den tidligere sundhedsminister Beatrice Lorenzin.

Noah Elias på halvandet har en medfødt immundeffekt. Det gør, at han ikke må være i nærheden af personer, som kan smitte ham på den ene eller anden måde. Derfor ses familien kun med personer, hvor de ved, at der har været minimum to raske dage. Lige nu Noah Elias dog bare derhjemme, da familien frygter det udbrud af mæslinger i Danmark. Foto: Privat Samfund Mors opslag går Danmark rundt: - Vi kan intet gøre men det kan DU

Den oprindelige deadline for at få den nye lov introduceret var efter en forsinkelse fastlagt til 10. marts – men da den dato lå på en søndag, blev det udskudt til mandag.

- Nu har alle fået en chance for at kunne følge med, siger Giulia Grillo til den italienske avis La Repubblica ifølge BBC.

Ministeren har ifølge avisen trods pres fra den italienske premierminister Matteo Salvini nægtet at udskyde deadline for Lorenzin-loven yderligere.

113 kommentarer
Vis kommentarer