Sendte besked om bønne-møde: Så blev han smidt af flyet

Passagerer om, bord på flyet fra London til Amsterdam troede manden var muslimsk terrorist

Arkivfoto: easyJet
Arkivfoto: easyJet

En 40-årig britisk mand er blevet smidt af et passager-fly fra easyJet. Årsagen er, at han på sin mobiltelefon skrev en besked om en bønne-konferencen.

En medpassager læste med i smug og blev så skrækslagen over tekst-beskederne, at han kontaktede flyets personale.

Og så røg den 40-årige Laolu Opebiyi fra London af flyet. Personalet anså ham for at være en trussel mod flyets sikkerhed, skriver avisen The Guardian.

Episoden fandt sted torsdag.

Jeg er kristen
Laolu Opebiyi fortæller til The Guardian, at han skulle på forretningsrejse. Men så langt kom han aldrig, fordi passagereren mente, at han var en farlig muslim.

- Manden kendte mig overhovedet ikke, men alligevel dømte han mig. Selv om jeg havde været muslim - hvad jeg i øvrigt slet ikke er - så er jeg blevet udsat for en fejl, siger Laolu Opebiyi.

Laolu Opebiyi beretter overfor avisen, hvordan to bevæbnede vagter marcherede ind i flyet og beordrede ham til at pakke sine ting sammen. Herefter blev han fulgt ud af flyet - for øjnene af chokerede medpassagerer.

Mobiltelefonen måtte han aflevere. Udenfor flyet erklærede en inspektør, at han var mistænkt for at være terrorist.

Laolu Opebiyi havde nemlig skrevet 'ISI' på telefonen - og det havde passagereren tolket som terror-organisationen IS.

Nåede ikke sit fly
Laolu Opebiyi bedyrer, at han er dybt kristen.

- ISI er et synonym for, at 'jern spiser jern', hvilket er et kendt citat fra biblen. Det betyder, at sammen gør vi hinanden stærkere, forklarer den nu løsladte mand.

Laolu Opebiyi nåede dog ikke sit fly til Amsterdam, da piloten ikke ville vente på udredningen af affæren. Han måtte vente tre timer på det næste fly. Flere andre passagerer havde også forladt flyet til Amsterdam, da de ikke turde flyve med den 40-årige mand.

Vi beklager
Og på tilbagevejen fra Amsterdam var der såmænd atter problemer. I paskontrollen blev han nægtet adgang og blev atter afhørt.

Ifølge The Guardian har politiet bekræftet episoden.

En talsmand fra easyJet beklager episoden.

- Men sikkerheden for vore passagerer og besætning kommer forud for alt andet. Men vi beklager hændelsen, som blev opfattet som uretfærdig for passageren, siger talsmanden til The Guardian.

 

113 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere