Separatister stormer Ukraines hær: Fem dræbt og 29 såret

To gange natten til torsdag forsøgte de prorussiske oprører at storme Ukraines stillinger ved Debaltseve

En vagt ved militærbasen Perevalsk i det østlige Ukraine.
En vagt ved militærbasen Perevalsk i det østlige Ukraine.

Fem ukrainske soldater er dræbt inden for det seneste døgn under kampe i det østlige Ukraine, oplyser en talsmand for hæren ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Tabstallene blev gjort kendt, mens der blev rapporteret om nye angreb fra de prorussiske oprørere mod Debaltseve, der er et knudepunkt for togtrafikken nordøst for storbyen Donetsk.

En pro-russisk oprøre skyder med sin riffel mod den ukrainske hær nær Donetsk. Samfund Danske våben til Ukraine er muligt

Debaltseve er fortsat under den ukrainske hærs kontrol trods gentagne forsøg fra oprørerne på at nedkæmpe dem.

- Fem ukrainske tjenestegørende er dræbt og 29 såret i de sidste 24 timer, siger hærens talsmand.

Dansk-tjetjeneren Isa Munajev, der måske er bedre kendt under navnet 'Boksetræneren fra Birkerød', er blevet dræbt under kamphandlinger i den østlige del af Ukraine. (Privatfoto) 112 Dræbt dansk-tjetjener ledte kampen mod russerne i Ukraine

En anden talsmand oplyser, at separatisterne natten til torsdag to gange forsøgte at storme de ukrainske stillinger nær Debaltseve.

Ukraine anklager Rusland for at støtte oprørerne med mandskab og våben, og det er en vurdering, som deles af USA og EU.

(Foto: Carsten Bundgaard) Politik Wammen og Nato-kolleger spiller med musklerne

De seneste ugers optrapning i kampene har fået EU til at beslutte, at man vil skærpe de sanktioner, som har været i værk siden sidste forår kort efter, at Rusland i strid med folkeretten annekterede den ukrainske ø Krim.

Sanktioner fra både EU og USA er blevet skærpet flere gang i takt med, at kampene i det østlige Ukraine er blevet optrappet.

0 kommentarer
Vis kommentarer