Servitrices blodige billede forarger: Tvunget i høje hæle af chefen

Hun mistede en negl, men blev beordret i de høje hæle igen, dagen efter billedet blev taget

Der skal arbejdes hårdt for lønnen som servitrice, men en arbejdsgiver i Canada, stiller angiveligt helt urimelige krav til sine kvindelige ansatte.

Nicola Gavins fra Alberta i Canada har delt et billede på Facebook, der har vakt opsigt og forarget tusinder. Billedet er taget af Nicolas veninde, der arbejder som servitrice på kæderestauranten Joeys. Det viser hendes blodige fod efter en arbejdsdag, hvor hun var blevet skældt ud af chefen for ikke at være iført højhælede sko:

'Min venindes fødder blødte og var så medtaget, at hun havde mistet en negl. Alligevel fik hun skæld ud af chefen for at have skiftet til flade sko (han fortalte hende, at hun skulle være iført højhælede sko, når hun mødte på arbejde næste dag).

Desuden skal de kvindelige ansatte i restauranten selv købe en uniform til 30 dollars (godt 195 kroner/red). De mandlige ansatte kan bruge deres eget tøj, så længe det er sort og de skal ikke være iført højhælede sko. Det er en sexistisk, gammeldags og ækel indstilling', raser Nicola Gavins i opslaget, der i skrivende stund er delt mere end 11.000 gange. 

Nicola Gavins opslag er delt mere end 11.000 gange. (Foto: Privat).
Nicola Gavins opslag er delt mere end 11.000 gange. (Foto: Privat).
 

Sasha Perrin, der er repræsentant for restaurantkæden  fortæller til Daily Mail, at Joeys politik er at både mandlige og kvindelige ansatte skal bære sorte sko med en solid skridsikker sål. Desuden må hælen ikke være højere end 6,5 centimeter.

Sasha Perrin fortæller desuden, at man har taget kontakt til servitricen for at rede situationen ud.

Tidligere i år blev et billede af tre kvindelige piloter først hyldet, men så opdagede man en sexistisk undertone...

30 kommentarer
Vis kommentarer