Sex-dømt flygtning får udbetalt 929.000 kroner af den britiske stat

En 28-årig flygtning fra Vestafrika får udbetalt et gigant beløb af den britiske stat som kompensation for, at han har siddet fængslet for længe i forbindelse med seksuelle overgreb mod to forskellige kvinder

Fængselsbillede - model-billede. (foto: Ritzau)
Fængselsbillede - model-billede. (foto: Ritzau)

Den 28-årige flygtning Aliou Bah fra det vestafrikanske land Guinea skal have udbetalt tæt på en million kroner af den britiske stat, fordi han ifølge retsvæsenet har siddet uberettiget fængslet i for lang tid i forbindelse med seksuelle overgreb mod to forskellige kvinder. Det skriver adskille medier heriblandt The Times og Metro. 

Den usædvanlige sag, der er endt med, at en gerningsmand til to seksuelle overgreb nu er blevet millionær, har fået stor opmærksomhed i Storbritannien, og opmærksomheden er ikke blevet mindre af, at de britiske medier beskylder indenrigsministeriets inkompetence som ansvarlig for den groteske sag.

Bah ankom til Storbritannien i 2007 og blev i 2011 fængslet i 18 måneder for et seksuelt overgreb mod en kun 16-årig pige. Han blev fængslet igen i to år for et seksuelt overgreb mod en anden kvinde.

Fik udvisningsordre i 2011
Allerede i december 2011 underskrev indenrigsministeriet en udvisningsordre af Aliou Bah, og i den forbindelse har han siddet yderligere 21 måneder i fængsel efter at have afsonet sine to domme, mens indenrigsministeriet forgæves forsøgte at få han udvist til Guinea. Myndighederne i Guinea har dog hele tiden nægtet at modtage enhver person, der ikke frivilligt ønsker at vende tilbage til landet.

Det er den britiske dommer Nicholas Madge, der har besluttet, at Aliou Bah har siddet uretmæssigt fængslet i 21 måneder og i den forbindelse idømt ham en kompensation for uberettiget fængsling på hele 929.000 kroner. Dommer Nicholas Madge beskylder dog ifølge Metro indenrigsministeriet for det groteske forløb i sagen.

Dommer Nicholas Madge har udtalt, at det burde være ofrene for seksuelle overgreb, der fik udbetalt store pengebeløb i kompensation. Og ikke deres gerningsmænd. Og samtidigt har han understreget, at det er hans job at overholde loven. Derfor fik Bah udbetalt det store beløb,

Ifølge dommer Nicholas Madge kunne Aliou Bah nemlig ikke fængsles yderligere efter afsoninger af sine domme på grund af hans flygtninge-status. Han burde ifølge dommeren have været løsladt - også set i lyset af, at det vestafrikanske land Guinea ikke ville tage imod ham.

  

 

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen