Sexglad olding får fred: Er far til 800 unger

Diego har været med til at redde bestanden af skildpadder på øen Espanola, der hører til Galapagosøerne - nu er der ikke brug for hans assistance mere

Kæmpe-skildpadden Diego er en herre, der hele livet har været udstyret med en gevaldig lyst til sex.

Selv om Diego er omkring et hundrede år gammel er der åbenbart ingen grænser for de mange eskapader, han har været involveret i.

Faktisk er han formentligt hovedårsagen til, at skildpadde-racen ikke længere er ved at uddø på øen Espanola, der hører til Galapagosøerne.

Ifølge eksperterne er den gamle bedårer far til omkring 800 skildpadder, hvilket svarer til omkring 40 procent af skildpadde-bestanden på Espanola.

Nu har Diego udspillet sin rolle. Han får snart lov til at tilbringe resten af sit liv i frihed på øen Espanola, der er en del af øgruppen.

En berejst herre
Skildpadden har ikke kun sikret arvefølgen på øen, han er også en berejst herre.

Det menes, at Diego for omkring 80 år siden blev fragtet fra Espanola til USA af en videnskabelige ekspedition, skriver en række internationale medier. Her blev han anbragt i den zoologiske have i San Diego i Californien.

For 50 år siden var der imidlertid kun to mandlige og 12 kvindelige skildpadder tilbage på Espanola. Derfor blev Diego sammen med 13 andre skildpadder fløjet ind for at rette op på bestanden. Og det er som sagt lykkedes over al forventning.

Især Diego tog fat på projektet med en iver, som overraskede selv hærdede skildpadde-eksperter.

Nu skal han hjem
Avlsarbejdet er sket på øen Santa Cruz, der også hører til Galapagosøerne.

Diego er for øjeblikket i karantæne på Santa Cruz. Han slippes løs på sin fødeø til marts.

- Vi er lykkelige over, at vi nu har mulighed for at sende skildpadden tilbage til hans oprindelige omgivelser, siger Jorge Carrion, der er direktør i Galápagos National Park.

 

45 kommentarer
Vis kommentarer